Nigerianska och thailändska medborgare greps i Pattaya för att ha begått en romantik bedrägeri online i Thailand, en nigeriansk man hoppade ut genom fönstret på tredje våningen för att försöka fly polisen

Pattaya –

En nigeriansk medborgare och en thailändsk kvinnlig medborgare, 23, greps i Pattaya-området i går, den 6 juli, efter att de påstås ha begått en romantik bedrägeri online i Thailand.

Duon, Robinson Ibuka Ade och Thidarat Biraban, var efterlysta av den thailändska brottmålsdomstolens arresteringsorder på grund av anklagelsen för att ha gått med för att begå bedrägeri och importera förfalskade data till ett datorsystem. Vid gripandet upptäcktes kontanter på 148,000 2,000 thailändska baht, XNUMX XNUMX amerikanska dollar och två bankomatkort och konfiskerades av thailändsk polis.

Gripandet ägde rum efter att ett offer i Nakhon Sri Thammarat lämnade in ett klagomål, där de uppgav att de hade förlorat 905,000 720 baht från en Instagram-kontoanvändare, "davilalindaXNUMX", som påstås ha hävdat att han var en amerikansk soldat som kämpade i Syrien. Kontoägaren skulle då lura offret att överföra en stor summa pengar flera gånger.

Enligt den första utredningen hade minst 40 offer som lämnade in liknande anmälningar vid Don Muengs polisstation hävdat att de blivit lurade av samma Instagram-konto och förlorat 112,000 XNUMX baht totalt. Polisen begärde då en arresteringsorder från Bangkoks brottsdomstol.

Undersökningen avslöjade då att kontoägaren bodde i en lägenhet i Pattaya. Den nigerianske misstänkte upptäcktes inne i rummet. Han arresterades så småningom när han försökte fly och hoppade/föll från balkongen på byggnadens tredje våning. Han fångades omedelbart av polis på marken utanför lägenheten. Thidarat upptäcktes också i lägenheten, som Robinson verkade vara villig att lämna bakom sig baserat på att hoppa från balkongen, med ett totalt belopp på 51,000 XNUMX baht på sin person.

Paret togs i polisförvar på Don Muengs polisstation medan de andra offren också förhördes för ytterligare information. Robinson Ibuka Ade fick medicinsk behandling för sitt fall, som han klarade sig utan allvarliga skador, enligt polisen.

Foto med tillstånd: Police TV av UCI Media

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4.2 (5 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.