Pressmeddelande: KMITL i Thailand tillkännager framgångsrik utveckling av KMITL High-Flow Oxygen Concentrator med fjärrövervakningsfunktioner

Följande är ett pressmeddelande. Deras uttalanden är helt deras egna.

Designade speciellt för att hantera den framväxande vågen av covid-19, nylanserade högflödesenheter för syrekoncentration kostar 3-4 gånger billigare än importerade instrument

 KMITL High-Flow Oxygen Concentrator, som är utvecklad av ett team av KMITL-forskare, kan leverera upp till 21 – 100 % syre med hjälp av applikationsbaserat fjärrövervakningsläge i realtid

Bangkok – 5 juli 2021 – King Mongkuts tekniska institut Ladkrabang (KMITL) presenterade idag prototypen av KMITL högflödessyrekoncentrator som ger ett mycket kontinuerligt syreflöde och har ett fjärrövervakningssystem. Designad speciellt för att stödja den nya vågen av COVID-19-patienter och kostar 3-4 gånger mindre än importerade instrument, den nyutvecklade högflödessyrekoncentratorn kommer med en stor digital LCD-skärm för att se kritiska patientdetaljer inklusive luftflöde, syrehalt , lufttemperatur, blodets syrenivå och så vidare.

Förutom att effektivt stödja syretillförselflöde och andning hos patienter som lider av lunginflammation och andningsproblem, tillåter det också läkare att övervaka och komma ikapp andningssvikt i realtid. Systeminställningar kan ändras eller justeras utan personliga besök så att kontinuerlig behandling och vård under pandemin kan förbättras samtidigt som säkerheten för vårdpersonal ökar och risken för infektion i utsatta områden minskar.

Utvecklingskostnaden för enheten är 55,000 XNUMX baht styck. Med patentregistrering av KMITL Research and Innovation Services (KRiS) på gång, är den nya prototypen nu redo för tekniköverföring och kommersialisering.

"KMITL har fortsatt att utveckla medicinska innovationer för att klara av covid-19-pandemin från den första vågen till nutid. Genom att integrera det senaste inom medicinsk vetenskap och vår ingenjörsexpertis har vi ansträngt oss för att uppfinna och bygga ventilatorer, i synnerhet för att möta de många och komplexa behoven hos patienter med kritisk sjukdom, säger han. Prof. Dr. Suchatvee Suwansawat, president för King Mongkuts Institute of Technology Ladkrabang (KMITL).

”Vi började med vår KMITL mini nödventilator för kritiska fall hos patienter med lunginfektioner under remissprocessen eller i väntan på tillgång till en fullt fungerande ventilator på sjukhuset. Till en början var prototypen inte allmänt erkänd för sin prestanda, men slutligen sattes den i produktion efter upprepade tester och distribuerades till mer än 350 sjukhus i hela landet."

Han sa också, "Den andra uppfinningen är Emergency Transport Ventilator - KNIN II designad för att vara enkel att använda och stöder flera driftlägen. Det finns fyra modeller av detta, som har distribuerats till mer än 1,000 XNUMX sjukhus med akuta behov.”

"Nyligen är vi nöjda med framgångsrik uppfinning och utveckling av prototypen av KMITL High-Flow Oxygen Concentrator, den första syrgaskoncentratorn som levererar okonventionellt hög flödeshastighet med fjärrövervakningsmöjligheter för att minska dödligheten i samband med covid-19 samtidigt som arbetsbelastningen och risken för infektion på avdelningar och relevanta enheter minskar. Detta gör det möjligt för vårdpersonal att utföra uppgifter i andra delar av sjukhuset på ett fullt effektivt sätt.”

"Snart kommer KMITL att rulla ut en plan för att utveckla temperaturkontrollerade vaccinförvaringsskåp som är bäst för att säkerställa att vacciner förblir säkra och effektiva. De apoteksklassade vaccinkylskåpen låter relevant sjukvårdspersonal övervaka temperaturen och kylprocessen dygnet runt, vilket förstärker institutets vision att bli en World Master of Innovation och ta ett stort steg mot att driva Thailands folkhälso- och medicinska system. Detta är verkligen i linje med kampanjen, Gjord av thailändare, gjord för thailändare, för Thailands överlevnad så att alla thailändare kan ta sig igenom denna kris och återställa livet till det normala – tillsammans”, sade presidenten.

Anawat Sermsawan, MD, biträdande dekanus för medicinska fakulteten vid King Mongkuts Institute of Technology Ladkrabang (KMITL) och en medforskare av KMITL High Flow Oxygen Concentrator, påpekade att den nyutvecklade livräddande maskinen hjälper patienter att andas. Han sa, "Läkaren slutför förinställningar av luftflödet, bestämmer den erforderliga syrekoncentrationen och kontrollerar temperatur och luftfuktighet med hjälp av näskanylen för optimal prestanda och konsistens. Som ett resultat förses patienterna med den mest exakta och stabila koncentrationen av syre för att förhindra återandning av luften som finns kvar i de övre luftvägarna. Detta fungerar i enlighet med internationella standarder för högflödessyrekoncentratorer."

Ett speciellt tillägg till den senaste utvecklingen är IoT. Tillsammans hjälper det vårdpersonal att kontrollera och övervaka förändringar i patienttillstånd på distans i realtid. Ventilationen kan justeras utan personliga besök med hjälp av en applikation. Förutom möjligheten att när som helst bedöma patienttillstånd, minskar det även användningen av personlig skyddsutrustning och skyddar sjukvårdspersonal från risken för luftburna infektioner på avdelningar. När en patient får för låg syrenivå utlöser ventilatorn en larmsignal automatiskt.

"Inom en snar framtid förbereder vårt FoU-team för att vidareutveckla enheten för att analysera och justera syrekoncentrationen enligt förändringar i blodets syresättning. Detta är i linje med vår vision att integrera AI i varje del av KMITL:s framtida medicinska utrustning”, säger Dr. Anawat.

 Assoc. Prof. Somyot Kaitwanidvilai, MD, dekanus vid KMITL:s tekniska fakultet, förklarade vidare, "KMITL High Flow Oxygen Concentrator är fokuserad på att möta behoven hos både fältsjukhus och specialiserade sjukhus. Principen är att blanda luften från 100 % syrekällor, inklusive syrgasrör eller syrgastankar, med frisk luft (21 % syre) för att bilda önskad koncentration i lufttanken. Vid användning av luften inom avdelningar används vanligtvis HEPA-filter. När luften förs in i blandningsrummet aktiveras en återkopplingsstyrd syrgastillförselventil för att hålla en konstant syrgashastighet enligt behandlingsplanen. Den kan justeras i intervallet 21-100%. Fläkteffekten styrs av en luftflödesgivare som regleras i intervallet 10-80 liter per minut. Sådana parametrar kan också ställas in via LCD-pekskärmen och en Wi-Fi-aktiverad app, med en larmsignal som aktiveras när patienten har hypoxi."

Utvecklingskostnaden för maskinen är 55,000 3 baht, vilket är 4-200,000 gånger billigare än importerade instrument som normalt har ett pris på 300,000 XNUMX-XNUMX XNUMX baht. Nu är enheten redo för kommersialisering och håller på att patentregistreras för kommersiellt bruk hos KMITL Research and Innovation Services (KRiS).

Assoc. Prof. Prasert Trivijitsilp, MD, Executive Vice President for Medicine and Health Technology vid KMITL och tillförordnad direktör för King Mongkut Chaokhunthahan Hospital (KMCH), sa: "Enligt statistik från Center for Administration of the Situation på grund av utbrottet av Smittsamma sjukdomar Coronavirus (COVID-19), den 2 juli i år, har det kumulativa antalet covid-19-fall som rapporterats i Thailand nått 270,921 1 (sedan 2021 april 2,002). Av dessa är 579 61 kritiskt sjuka, 30 behöver en ventilator och 1,000 har dött. Bekräftade infektioner är på en ökande trend. Det behövs XNUMX ventilatorer för varje XNUMX XNUMX patienter. Därför fortsätter efterfrågan på ventilatorer och ICU-sängar att öka, och i synnerhet i den nuvarande situationen står vi inför en allvarlig brist.”

Han fortsatte, "Användningen av högflödessyrekoncentratorer för patienter med röd till mörkröd status (som har risk för andningssvikt och följaktligen kräver andningshjälp) kan också stödja andning av patienter som fortfarande kan andas på egen hand. Hos patienter med förbättrad lungpatologi kan den normala nivån av syretillförseln genom en mask eller näskanyl reduceras. Detta hjälper till att minska behovet av intensivvårdssängar.”

"Forskningsprojekt och medicinska innovationer skapade och utvecklade av forskare från den thailändska utbildningssektorn behöver mer ekonomiskt stöd och finansiering från relevanta sektorer. Om möjligt innebär det att mer innovativa medicinska instrument tillverkas och distribueras till behövande sjukhus eller folkhälsomyndigheter. Denna insats kan bidra till att avsevärt minska landets importberoende samtidigt som thailändarnas tillgång till medicinsk vård ökar i framtiden.”

Statliga och privata myndigheter såväl som intresserade offentliga sektorer kan delta i att driva det thailändska folkhälsosystemet att bli mer avancerat under covid-19-pandemin genom att donera via Krungthai Banks sparkonto, King Mongkuts Institute of Technology Ladkrabang Branch. Kontots namn är King Mongkut's Hospital Foundation under beskydd av Hans Helighet den högsta patriarken av Thailand för att bekämpa COVID-19 och kontonumret är 693-0-35455-4. Donationer är avdragsgilla (dubbelt så mycket som donerat belopp).

De som är intresserade av att nätverka med institutet eller diskutera tekniköverföring kan kontakta KMITL Research and Innovation Services (KRiS) på 086-825 5420, 085-382 0960. För mer information om lanseringen och demonstrationen av varje modell av den nya KMITL High Flow Oxygen Koncentrator och KNIN Ventilator, följ KMITL:s Facebook på https://www.facebook.com/Kmitlofficialeller besök webbplatsen på http://kmitl.ac.th.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/