SAMMANFATTNING: Två bränder på fabriker i Samut Prakan och Bangkok utbröt samtidigt i går kväll

Bangkok -

En stor brand i en plastfabrik i Bang Phli-distriktet i Samut Prakan hade brutit ut igen i går kväll, den 6 juli, medan en annan orelaterad brand bröt ut i ett parfymlager på industriområdet Lat Krabang i Bangkok.

En stor brand på Kingkaew road i Bang Phli-distriktet utbröt igen vid 5:00-tiden i går kväll, 13 timmar efter att ha blivit helt släckt av brandmännen. Tjocka och svarta rökplymer svävade mot himlen. Ett ljud av en explosion ska också ha hörts, enligt lokala vittnen.

Lokala invånare inom ungefär en kilometers radie tillsammans med reportrar uppmanades att lämna området. Brandmännen ägnade ungefär en halvtimme åt att släcka tändningen. Men två poliser ska ha skadats och fördes till ett lokalt sjukhus efteråt.

ระทึก! ไฟไหม้โรงงานเครื่องหอม นิคมฯลาดกลาดกง ิงลุกท่วม มีแอลกอฮอล์จำนวนมากภายูภ
FOTO: PPTVHD36

Samtidigt utbröt också den sekundära branden i Lat Krabangs Floral Manufacturing Group en timme senare, och avledde ett antal brandmän och frivilliga räddningspersonal. Totalt 30 vattenbilar och 130 brandmän och frivilliga sattes in på den brinnande platsen för att släcka branden.

Tjänstemännen tillbringade nästan tre timmar med att spola ner elden för att förhindra en explosion eftersom fabriken enligt uppgift också innehöll 200 liter alkoholämnen. Lyckligtvis var branden under kontroll klockan 8. Ingen uppges ha dödats eller skadats i olyckan.

FOTO: Thairath

Den stora branden och den resulterande explosionen i polystyrenfabriken Ming Dih Chemical hade tidigare dödat en ung 19-årig frivillig brandman. 33 andra personer, inklusive brandmän, skadades. Det hade också skadat minst 177 hushåll, inklusive 73 hus och 15 bilar i det närliggande grannskapet.

Kroppen av en 19-årig brandman, Korasit "Pause" Raopan, togs till ett tempel i Thung Khru för en kunglig kremering, där en grupp av hans familjemedlemmar och kollegor, tillsammans med sörjande, hade deltagit i går kväll . Han fick brett beröm på sociala medier för sina heroiska handlingar när han bekämpade branden, som i slutändan kostade hans unga liv.

De exakta orsakerna bakom bränderna är fortfarande under utredning, enligt myndigheterna i Bangkok.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.