Thailands regering tillkännager strikta Covid-19-kontrollåtgärder i provinserna i den mörkröda zonen, som gäller från och med måndag

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har i morse, den 9 juli, tillkännagett strikta Covid-19 kontrollåtgärder som implementerats i tio provinser för att försöka stävja antalet Covid-19 dagliga infektioner, med verkan från och med måndagen den 12 juli.*

*Kontrollpunkter för att kontrollera rörelser, särskilt interprovinsiella och utanför mörkröda zoner, kommer att starta från lördagen den 10 juli.

Åtgärderna kommer att träda i kraft i tio provinser i de mörkröda zonerna, ett färgkodningssystem som används i Thailand för att fastställa nivån på Covid-19-restriktioner, nämligen Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Nakhon Pathom och Samut Sakhon, Yala, Songkhla, Narathiwas och Pattani. 

Chonburi, Pattayas hem, ingår inte. Vi varnar dock för att guvernörer i provinser har möjlighet att stärka reglerna om de så önskar.

Godkänd av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha, åtgärderna inkluderar:

För sex provinser i Bangkok och dess närhet

(1) Arbeta hemifrån med maximal kapacitet, förutom nödvändiga tjänsteföretag och företag relaterade till allmännyttiga företag. I grund och botten måste alla företag som kan ha sin personal arbeta hemifrån, de gör det.

(2) Stängningar av köpcentra, förutom sektionerna av stormarknader, drogaffärer, mat, livsmedel, banker och finansinstitutioner, mobiltelefonbutiker och vaccinationscenter i köpcentra. De kan vara öppna till 8.

(3) Närbutiker och marknader måste stängas från 8:00. till 4:00.

(4) Kollektivtrafik måste stängas från 9:00. till 4:00 följande dag (Vissa rapporter sa 3:00, detta kan ändras)

(5) Ingen middagspolicy på restauranger samt ingen alkoholförsäljning. Restauranger, inklusive matvagnar, måste stängas kl. 8.

(6) Stängningar av spa, skönhetssalonger och massagesalonger

(7) Allmänna parker måste stängas kl. 8.

(8) Alla andra stängningsåtgärder som tidigare vidtagits som en del av mörkröda zoner kvarstår, såsom stängning av barer, underhållning, gym, vattenparker, poolhallar, etc.

För alla Dark Red Zone-provinser

(8) Stanna hemma över natten förutom i nödsituationer från 9:00. till 4:00. 

(9) Undvik onödiga resor, förutom för matinköp och sjukvårdshjälp.

(10) Förbud mot stora sammankomster med fler än 5 personer, förutom begravningar

Kollektivtrafikföretag uppmanas att minska sina tjänster. Samtidigt kommer relevanta myndigheter också att införa strängare regler och sätta upp checkpoints för att minimera människors rörelse från de mörkröda zonerna, med start imorgon den 10 juli.

Färgkodningszoner har också kodats om över hela landet. Inga ytterligare "mörkröda" zoner hittades, men många fler röda och orangea zoner lades till. En komplett karta finns i vår dagliga sammanfattning av Covid-19.

CCSA betonar också offentliga personliga förebyggande åtgärder, inklusive att bära en mask, undvika nära kontakt med varandra och eller äta tillsammans både hemma och på arbetsplatsen

Under CCSA-mötet meddelade premiärministern, som för närvarande är i karantän i sitt hem på grund av att ha varit i nära kontakt med en person med Covid-19, också via videokonferens att han inte skulle acceptera sin lön på tre månader för att pengar som ska användas för att hjälpa till med Covid-19-situationen i landet.

Premiärministerns lön, enligt lokala medier, var 75,590 50,000 baht med ytterligare 125,590 376,770 för hans roll som premiärminister, vilket motsvarar totalt XNUMX XNUMX baht i månaden eller XNUMX XNUMX baht under tre månader.

Alla åtgärder som anges ovan är tills vidare.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.