Thailands arbetsministerium tar upp en påstådd annullering av Covid-19-tester för utländska migrantarbetare

FOTO: Posttoday

Bangkok -

Det thailändska arbetsministeriet förklarade idag, den 14 juli, sina skäl till det påstådda inställandet av Covid-19-tester för utländska migrantgrupper, efter motreaktioner som översvämmat thailändska sociala medier sedan tidigt i morse.

Detta följde på att Foreign Workers Administration vid Department of Employment, under arbetsministeriet, igår, den 13 juli, påstods ha avbrutit hälsoundersökningar och covid-19-tester för alla utländska migrantarbetare i de högsta och strikt kontrollerade områdena, och hävdade att sjukhus i områden kunde inte längre underlätta infekterade patienter.

Beställningen, som läcktes ut till allmänheten i går kväll av en anonym källa, skickades till Bangkoks arbetsförmedlingsområde 1-10 den 5 juli, och anger att arbetsministern har policyn att avbryta projektet eftersom de flesta sjukhus för närvarande står inför problem som brist på medicinsk personal, patientbäddar, ventilatorer och medicinsk utrustning för att stödja ett begränsat antal svårt sjuka patienter eller akutpatienter och kunde inte längre ta emot nyupptäckta patienter.

FOTO: Brighttv

Läckan av dokumentet har föranlett en storm av offentlig kritik eftersom ordern påstås ha försummat mänskliga rättigheter väsentligt och ansågs vara olämplig och diskriminerande mot utländska arbetstagare.

Från och med idag hävdade arbetsmarknadsminister Suchart Chomklin att ordern skulle genomföras om den bara godkändes av Bangkoks sjukdomskontrollkommitté, inte ministeriet självt, och hävdade att det bara var ett möjligt förslag, inte en order. Han klargjorde inte exakt vem som lade fram förslaget.

Han påstod vidare att en proaktiv testmetod måste utföras under myndigheterna i den provinsiella sjukdomskontrollkommittén. Men det nuvarande problemet var bristen på sjukhussängar i Bangkok och andra mörkröda provinser, tillsammans med policyer som kräver, till största delen, att alla som testar positivt ska placeras under medicinsk övervakning eller vård.

"Det är sant att sjukhus i områden med mörkröda zoner för närvarande är mycket begränsade och är otillgängliga för att underlätta fler infektioner. De var därför tvungna att begränsa Covid-19-testerna eftersom de inte hade några extrasängar för nysmittade personer." Suchart uppgav.

"Men general Prawit Wongsuwan, som handledare för arbetsministeriet, hade idén om att använda olika platser, som kompetensutvecklingscenter, belägna i olika områden som fältsjukhus för att också underlätta nya infektioner." Suchart avslutade.

Det är oklart om "förslaget" nu kommer att läggas på hyllan, efter intensiv offentlig kritik.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.