"Samui Plus Model"-projektet startar idag, thailändska myndigheter förutspår att det genererar 300 miljoner baht under tredje kvartalet

Surat Thani –

Idag har den 15 juli markerat startskottet för Samui-öns återöppning för att välkomna vaccinerade utländska besökare under projektet "Samui Plus Model", som förväntas generera minst 300 miljoner baht i slutet av detta tredje kvartal.

Tre turistöar, nämligen Koh Samui, Koh Tao och Koh Pha Ngan, kommer att välkomna 11 besökare i ett ceremoniellt välkomnande som flyger via Bangkok Airways på linjen Bangkok-Samui. Den första gruppen på sex passagerare som ursprungligen kommer från Storbritannien, Frankrike och Tyskland, är planerad att anlända till ön Samui klockan 11:35, följt av en vaccinerad turist från Singapore på den andra flygningen klockan 4:05 . och ytterligare fyra passagerare ursprungligen från Hongkong på den sista flygningen klockan 6. Alla är journalister och deras familjer som är intresserade av att delta och bevittna Samui Plus Model-exkursionerna.

Enligt Thailands turistmyndighet (TAT) skulle Bangkok Airways rutter från Bangkok-Samui vara tillgängliga för tre flygningar per dag. Ett antal av 80 bokningar har gjorts hittills från juli till oktober, 54 passagerare i juli, 20 i augusti, 10 i september och 17 i oktober. TAT betonade att de förväntade sig att programmet skulle börja långsamt men gradvis ta fart när fler blev säkra på de övergripande åtgärderna.

I likhet med Phukets sandlåda, flera hälsoundersökningar kommer att genomföras för att inspektera om besökarna har vaccinerats och har uppfyllt alla kvalifikationer, enligt kraven från det thailändska folkhälsoministeriet. Alla procedurer, från att gå in i boendet till avresan från ön, har varit praktiskt planerade.

Vid ankomsten måste turister bo i boende kategoriserade som Alternativ Lokal karantän (ALQ) på Koh Samui. Efter att screeningresultaten har visat sig inte vara infekterade får de lämna sitt rum, stanna inom hotellets område och njuta av hotellens tjänster och faciliteter, såsom restauranger, simbassänger, fitnesscenter och strandområden.

Dag 4-7 får de icke-smittade turisterna åtföljas av utbildade reseföretagstjänster och resa i anvisade rutter på ön, så kallade förseglade rutter, som Mu Koh Angthong National Marine Park.

Den 8:e-14:e dagen kan besökarna flytta från ALQ-boenden till nya hotell som är certifierade av SHA+ i Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao. Efter 14 dagar kan de resa fritt var som helst i Thailand.

Totalt kommer Covid-19 3 RT-PCR-tester att utföras, dag 1 av ankomsten, dag 6-7 och dag 12-13, enligt myndigheterna. Detta är på turistens egen bekostnad, vilket är ca 35,000 7 baht inklusive ALQ-boendepriset i XNUMX dagar.

TAT uppskattade också att den allmänna inkomsten från turism på alla tre öarna skulle växa med 20 procent i slutet av fjärde kvartalet och generera minst 300 miljoner baht i slutet av detta tredje kvartal.

Här är en omfattande lista med vanliga frågor om programmet från Thailands turistmyndighet.

Här är en lista över kraven. Kredit Samui Info av Nicha och Thai Tourism Authority för grafiken.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.