Thai Meteorological Department förutspår omfattande åskskurar, isolerade kraftiga regn och möjliga översvämningar i Thailand under de kommande 7 dagarna

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen rapporterade idag, den 15 juli, 7-dagars väderprognoser med utbredda åskskurar och isolerade kraftiga regn i Thailand från den 15:e till den 21:e juli.

Under den 15-16 juli råder en sydvästmonsun över Andamansjön, Thailand och Thailandsbukten, vilket leder till troligt isolerat kraftigt regn i nordöstra, centrala, östliga och södra Thailand.

Under den 17:e – den 21:e kommer sydvästra monsunen att förstärkas, vilket orsakar mer regn och isolerat kraftigt regn över övre Thailand. Samtidigt kommer vinden och vågorna i Andamansjön och Thailandviken att bli starkare, och når cirka 2 meter i Andamansjön och över 3 meter under åskskurar.

I norra Thailand väntas isolerade till spridda åskskurar under den 15:e – den 16:e medan spridda åskskurar förutses den 17:e – 21:a, med en lägsta temperatur på 23 °C och en maxtemperatur på 36 °C.

I nordöstra Thailand förutses spridda till ganska utbredda åskskurar samt enstaka kraftiga regn under hela perioden, med en lägsta temperatur på 23°C och en maxtemperatur på 35°C.

I centrala provinser väntas spridda åskskurar och enstaka kraftiga regn under den 15 – 16:e medan endast spridda åskskurar förutses den 17 – 21:e. För huvudstadsområdet i Bangkok kommer spridda åskskurar och isolerade till spridda åskskurar sannolikt att förekomma under hela perioden.

I östra Thailand, som inkluderar Chonburi och Pattaya, väntas spridda till ganska utbredda åskskurar och isolerade kraftiga regn under de kommande 7 dagarna. Under den 15:e – den 16:e spås vågor nå upp till ca 1 meter och 1-2 meter under åskskurar. Under den 17 – 21 juli väntas vågor till ca 1-2 meter och ca 2 meter i åskskurar.

I södra provinser väntas spridda åskskurar och enstaka kraftiga regn under hela nästa vecka på både Thailands östra och västra kust. Vågor prognostiseras till cirka 1-2 meter och 2 meter under åskskurar på östkusten medan cirka 1-2 meter och 2 till över 3 meter under åskskurar förutses på västkusten.

Människor i de flesta områden i Thailand bör akta sig för de svåra förhållandena med riklig nederbörd och möjliga översvämningar mellan 14 och 19 juli.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.