Royal Gazette släpper en ny order som förbjuder masssammankomster i hela landet i Thailand

FOTO: Thairath

Thailand-

  Efter protester vid hälsoministeriet i eftermiddags i Bangkok och planerade protester i helgen i Bangkok, tillkännagav den thailändska regeringen genom Royal Gazette i kväll, den 16 juli 2021, ett rikstäckande förbud mot "masssamlingar".

Förbudet, som inte specifikt hänvisade till de tidigare nämnda protesterna, träder i kraft omedelbart tills vidare.

Språket som användes i ordern gav inga specifika siffror kring vad en "masssamling" kunde anses vara men noterade att åtminstone i områden med maximal kontroll som Bangkok och omgivande provinser var den nuvarande gränsen för insamling fem om inte tillstånd gavs av relevanta tjänstemän , såsom vaccinationskampanjer.

Ordern var också mycket tydlig med att de som bryter mot ordern kan riskera omfattande fängelsestraff på upp till två år och/eller böter på upp till 40,000 XNUMX baht.

Ordern kan också kombineras med tidigare order som förbjuder sammankomster som nöddekretet, lagar om smittsamma sjukdomar, provinskommunala order och andra vilket gör att de som bryter mot reglerna kan bli anklagade för många anklagelser och omfattande böter och fängelse.

Ordern noterar att alla slags sammankomster som inte är ceremoniella och godkända av regeringen i huvudsak är förbjudna för närvarande, och nämner också banketter och karnevaler.

En särskild paragraf säger ordagrant "Det är förbjudet att blanda ihop på ett sätt som riskerar att sprida en sjukdom eller en handling att utnyttja möjligheter att förvärra människornas lidande eller mobbning för att sprida sjukdomar överallt i kungariket."

Ordern skrevs av general Chalermphon Srisawad, överbefälhavare för de väpnade styrkorna.

Detta följer på planerade protester i helgen mot regeringen samt protester som ägde rum i eftermiddags vid hälsoministeriet, även om regeringen hävdar att orderna INTE är politiska, utan för att skydda människor från Covid-19-viruset. De senaste protesterna har varit av en mängd olika anledningar, som att vilja att premiärminister Prayut Chan O'Cha ska avgå, ilska över Covid-19-restriktioner, stängningar och åtgärder, och ilska över vad allmänheten säger är bristen på Covid-19 vacciner, särskilt sådana som Pfizer och Moderna.

Protester i eftermiddags vid hälsoministeriet var centrerade på dem som var arga över utbyggnaden av vacciner i Thailand och relaterade restriktioner på plats, vilket stängde många företag. Två personer ska ha skadats när en grupp demonstranter försökte ta sig in på folkhälsoministeriet med våld, en var en polis.

Dr. Rungruang Kitphati, en konsult och talesman för ministeriet för folkhälsovård, sade att ministeriet var öppet för rationell dialog och konversation men hävdade att demonstranterna inte var rimliga och inte öppna för en ärlig dialog, med våld, förbannelser och andra handlingar. . Han uppgav också att sammankomster som demonstranterna gjorde i eftermiddags bara gjorde situationen svårare och orsakade fler problem som löste Covid-19-situationen.

Demonstranter uttryckte under tiden sin åsikt att de var trötta på vad de sa var en stor brist på vaccin och som ett resultat av de relaterade åtgärderna som ledde till nedläggning av många företag och sektorer.

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/