Thailands premiärminister säger att ytterligare Covid-19-restriktioner och kontroller kommer, säger att det är nödvändigt

Thailand-

Den thailändska premiärministern, Prayut Chan O'Cha, har skrivit på sina konton i sociala medier under den senaste timmen och riktat sig direkt till spekulationer under de senaste timmarna om ytterligare restriktioner, stängningsåtgärder, förordningar och andra åtgärder för att kontrollera Covid-19 coronavirus, särskilt i Bangkok och maximal kontroll (mörkröd, av ett thailändskt färgkodningssystem) provinser.

Premiärministern bekräftade i sitt inlägg, som du kan läsa på thailändska här, att efter ett möte med Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, och relevanta myndigheter, läkare och experter, att ytterligare åtgärder behövdes.

Detta kommer efter åtgärder som vidtogs på måndag denna vecka, som du kan läsa om här, sågs av experter från folkhälsoministeriet och avdelningen för sjukdomskontroll som "inte tillräckligt". Talesmannen för CCSA, Apisamai Srirangsan, sa vid en presskonferens i eftermiddags att folk inte tog begränsningarna för att stanna hemma över natten i Bangkok och andra områden på allvar nog och många människor fortsatte att samlas, umgås, spela, dricka alkohol och andra beteenden som kan fortsätta att sprida Covid-19-viruset.

Apisamai var den första som uppgav att CCSA övervägde strängare åtgärder, samt att ändra färgkoder i vissa provinser.

Enligt premiärminister Prayuts inlägg finns det ett behov av att omedelbart öka de offentliga resestriktioner så mycket som möjligt för att stoppa spridningen av Covid-19, baserat på råd från medicinska experter från CCSA. Det behövs också stänga fler verksamheter och platser där människor samlas, tyvärr. CCSA diskuterar och beslutar för närvarande om vilka åtgärder som ska genomföras.

Någon tidsram för när de formellt skulle tillkännage dessa åtgärder eller vad de skulle vara angavs inte.

Premiärministern uppgav också att guvernörer i varje provins hade fått i uppdrag att stärka reglerna för att stoppa spridningen av Covid-19, särskilt i områden med maximal kontroll som Bangkok och omgivande provinser, såväl som i djupa södern.

Premiärministern sa också följande-

-Det kommer att bli fler diskussioner kring ekonomiskt bistånd och ekonomiskt bistånd till de drabbade

-En av punkterna som diskuteras är utbildningskostnader, vilket många föräldrar gärna hör.

-Som vi har sagt tidigare, Snabba antigen-tester finns nu tillgängliga på tillämpliga Bangkok-kliniker (Kontrollera i förväg) och kan användas för proaktiv screening.

-Processer för isolering i hemmet eller samhället för asymtomatiska eller milda patienter genomfördes, särskilt i Bangkok, för att lätta på sjukhusen. (Thailand har tidigare haft policyn att alla som testar positivt för Covid-19 måste genomgå medicinsk övervakning på sjukhus/fältsjukhus/liknande anläggning.

-Thailand kommer att gå vidare med att kombinera Sinovac- och AstraZeneca-vacciner, trots vissa bekymmer.

– Premiärministern förstår att det är mycket svårt att gå in på ytterligare restriktioner och åtgärder men betonade att Thailand måste bekämpa den nuvarande omgången av Covid-19 så snabbt som möjligt och att Thailand skulle "kämpa tillsammans."

 

 

Sändning
Användarrecension
1.71 (7 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/