Inrikesministeriet beordrar buddhistiska religiösa helgdagar, kungens födelsedag att firas online på grund av Covid-19

Thailand-

  Inrikesministeriet, under ledning av Mr. Chatchai Phromlert, ministeriets ständige sekreterare, släppte en order och ett meddelande i kväll där alla guvernörer i Thailand informerades om att hans kungliga majestät Kungens födelsedag och två religiösa helgdagar online senare denna månad.

Detta för att stoppa den potentiella spridningen av Covid-19 mellan tjänstemän och allmänheten, enligt uttalandet från inrikesministeriet.

Ordern anger att lyckönskningar och välsignelser för kungens födelsedag den 28 juli 2021 bör ställas in för att vara elektroniska och online.

Ceremonier som markerar det gynnsamma tillfället av Hans Kungliga Majestäts födelsedag bör också göras online, eftersom tjänstemän och allmänheten inte ska blandas.

Dessutom bör ceremonier för Asalha Bucha-dagen och början av den buddhistiska fastan som markeras mellan 24 juli och 26 juli vara online där det är möjligt eller i slutna tempelmiljöer utan allmänheten också. Tempelmarknader, offentliga predikningar och andra liknande evenemang bör inte hållas personligen och istället flytta online.

De religiösa högtiderna kommer också att innebära ett förbud mot alkoholförsäljning i hela landet, som med alla större buddhistiska helgdagar i Thailand. Normalt ser de också stängning av barer och nattliv, men denna sektor har varit stängd på grund av Covid-19 i Thailand i över tre månader och räknas för närvarande.

Sändning
Användarrecension
4 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/