Soi Dog Foundation transporterar rekordmånga räddningshundar till USA före importförbud

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation. Deras uttalanden och åsikter är helt deras egna.

Soi Dog Foundation har transporterat nästan hundra räddningshundar till USA den här månaden inför ett nyligen meddelat importförbud som trädde i kraft den 14 juli.

Det ettåriga förbudet mot import av hundar till USA från över 100 länder, inklusive Thailand, tillkännagavs av Center for Disease Control and Prevention (CDC) den 14 juni, vilket ger Soi Dog ett smalt fönster där han kan transportera lika många hundar som möjligt in i landet för att börja sitt nya liv.


Efter ett överväldigande svar från Soi Dog-supportrar runt om i världen samlades medel in för att flyga totalt 86 hundar inom loppet av bara två veckor till Soi Dogs partnerräddningsorganisationer över hela landet, från New York till Kalifornien. Hundarna håller på att adopteras till kärleksfulla familjer, med några redan hemma och bosatta.  

Soi Dog har hittat hem i USA för över 700 friska, fullt vaccinerade hundar bara under de senaste fyra åren, vilket gör det till deras mest populära destination när det gäller adoption utomlands. För många räddningshundar är adoption utomlands deras enda hopp om att hitta ett hem. Det är också viktigt för att förhindra överbeläggning på deras härbärge i Phuket och skapa utrymme för nästa hund i nöd. Här finns för närvarande över 1,500 XNUMX djur. 

Importförbudet gav därför Soi Dog ett stort slag. Implementerat av CDC, följer förbudet på ökande oro över överföring av rabies från ovaccinerade hundar som kommer in i landet med ofullständig, otillräcklig eller bedräglig dokumentation. Soi Dog fortsätter att kräva att förbudet revideras, och hävdar att det orättvist straffar importen av hundar av legitima räddningsorganisationer som dem själva vars hundar är helt vaccinerade, korrekt dokumenterade och inte utgör någon som helst hälsorisk för människor eller andra djur. 

"Alla hundar som importeras av Soi Dog Foundation till USA kommer från provinsen Phuket på södra ön och utgör ingen risk för människors och djurs hälsa i USA. Phuket är Thailands första provins som erkänts som rabiesfri och kan jämföras med Singapore i förhållande till storlek och sjukdomskontroll”, förklarar Soi Dogs president John Dalley MBE i ett namninsamlingsbrev till CDC som för närvarande har över 24,000 XNUMX underskrifter.

För att lägga till ditt namn i petitionen, besök https://www.soidog.org/cdc-usa-ban-2021/sign

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/