Pressmeddelande: OS-historien lockar för Thailands guldflicka inom kampsport

Följande är ett pressmeddelande från det thailändska olympiska mediateamet.

21 juli 2021: Världs nummer 1 Panipak Wongpattanakit måste rycka av sig det ökande trycket om hon vill skriva historia vid OS i Tokyo.

Den tvåfaldige världsmästaren är starkt favoriserad för att ta Thailands första OS-guld i taekwondo. 23-åringen från Surat Thani kommer att göra sitt andra framträdande i den fyråriga sportextravaganzan.

2015 och 2019 års världsmästare i damkategorin 49 kg nöjde sig med brons i sin speldebut 2016 i Rio de Janeiro. Men den här gången, som regerande världsmästare och back-to-back Grand Slam-vinnare 2018-19, kommer den thailändska taekwondo-krigaren att gå in i Makuhari Messe Convention Center som kvinnan att slå.

Den sexfaldiga guldmedaljören i World Grand Prix visar dock inga tecken på att böja sig under den enorma tyngd av förväntningar hon axlar.

"Jag hanterar all press och mina tankar bekvämt," sa Panipak, en av två thailändare i den olympiska taekwondotävlingen tillsammans med Ramnarong Sawekwiharee i herrarnas 58 kg.

–För mig är allt – konkurrensen, motståndarna och min tränare – detsamma som vanligt. Även om jag är nr 1 börjar jag varje match med nollpoäng precis som mina motståndare. Det är inget nytt för mig, tillade hon.

Ändå kastade Panipak nästan in handduken när hon återvände hem med 2016 års spels bronsmedalj. Hon förlorade mot sydkoreanska Kim So-hui, den slutliga mästaren, i den andra omgången innan hon studsade tillbaka för att ta tredjeplatsen i Repechage. Hon var så nedslagen över att missa guldet att hon vände sporten ryggen i två månader.

— Jag hade en riktigt bra chans i Rio men på en bråkdel av en sekund sprängde jag den. Jag var så besviken och jag sa till min tränare att jag inte ville fortsätta. Men efter två månader saknade jag verkligen taekwondo och återupptog träningen, säger Panipak.

Thailands olympiska taekwondo-duo genomgick intensiv träning i Khao Yai, Nakhon Ratchasima innan de flög till Japan i lördags. Som en del av sin träning studerade de klipp av sina motståndare och har fokuserat på sin fysiska kondition när de förbereder sig för action i Games-tävlingen lördagen den 24.

Men oavsett vad som händer, en sak som är säker är att Panipak inte har några planer på att säga upp det efter dessa OS.

— Det finns fortfarande fler utmaningar, som att vinna världsmästartiteln för tredje gången. Så jag tänker inte gå i pension, definitivt, sa hon.

Tävlingen i Tokyo kommer att ske utan publik, något som Thailands nationella taekwondo-tränare Choi Young-Seok ser som en fördel för sina idrottare.

"Utan fans kommer idrottarna att bli mindre upphetsade och kunna koncentrera sig bättre," sa han.

Den sydkoreanske tränaren lovade en gång att han en dag skulle få fram en thailändsk OS-guldmedaljör. Hela Thailand kommer att hoppas att den dagen kommer under Tokyospelen.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/