Den thailändska regeringen planerar att sänka studieavgifterna vid offentliga och privata universitet, efter implementeringar av onlinekurser över hela landet

FOTO: Thairath

Nationella -

Thailands ministerium för högre utbildning har idag, den 22 juli, godkänt, i princip, en upp till 50 procents minskning av offentliga universitets undervisning och en rabatt på 5,000 2021 baht för alla privata universitets studenter, omedelbart i kraft första halvåret XNUMX.

Anek Laothamatas, ministern för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation, avslöjade efter en diskussion med Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha att premiärministern i princip hade godkänt åtgärderna för att ekonomiskt minska bördan av utbildningskostnader. föräldrar och elever under covid-19-pandemin.

Den första åtgärden inkluderar sänkning av studieavgifter vid offentliga universitet, som föreskriver sänkning för 3 terminer. Om terminsavgifterna inte överstiger 50,000 50 baht, kommer en 50,001-procentig minskning att tillämpas. Om det är mellan 100,000 30 och 100,001 10 baht blir det en minskning med XNUMX procent. Om undervisningen överstiger XNUMX XNUMX baht ges XNUMX procent rabatt.

I den andra åtgärden kommer regeringen att stödja minskningen av 5,000 19 baht i studieavgifter för varje student vid privata universitet. Privata lärosäten kan vidare överväga sänkningar av studieavgifter och andra ekonomiska stödåtgärder som att förlänga betalningsperioden, betala avbetalningar för studieavgifter, inrätta en fond för att stödja utbildning, låna ut teknisk utrustning och datorprogram för studenter för nätstudier och studentrabatt och särskild välfärd ifall studenter smittas av Covid-XNUMX osv.

Ministern tillade: "Åtgärden skulle genomföras omedelbart under den första terminen av läsåret 2021. Det beräknas initialt att cirka 1,750,109 XNUMX XNUMX studenter skulle dra nytta av åtgärderna."

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.