Två buddhistiska festivaler markerade den här helgen i Thailand, historia och rituella ceremonier förklaras, alkoholförsäljningsförbud kommer in

Thailand -

Den här helgen är fylld av två buddhistiska festivaler i Thailand, buddhistiska fastan lördagen den 24 juli och Asalha Puja-dagen söndagen den 25 juli.

Markerad i den åttonde buddhistiska kalendermånaden, observeras den buddhistiska fastan som början på den årliga reträtten för munkar som styrs av Lord Buddha. Den här dagen skulle alla munkar vistas på en viss plats eller ett särskilt tempel, där de kan skydda sig från sol, stormar och regn, i tre månader för studier och meditation.

Enligt buddhistisk historia hade munkar under Buddha-eran ett uppdrag att resa och sprida buddhistiska läror till så många platser som möjligt. Men denna ständiga aktivitet blev ett problem under regnperioden då de resande munkarna korsade fälten, förstörde bybornas skördar och trampade på insekter och insekter och dödade dem, vilket är emot buddhistisk tro.

Buddha, efter att ha hört detta, utfärdade sedan "regeln" att munkar inte fick lämna sina tempel under den tre månader långa regnperioden. De kunde lämna härbärget men fick inte tillbringa mer än sju nätter borta.

 

När det gäller Asalha Puja-dagen, en av de viktigaste buddhistiska helgdagarna i Thailand, firar den Buddhas första predikan och grundandet av Buddhas Sangha, eller de fyra ädla sanningarna.

Liksom många andra buddhistiska festivaler kommer de flesta thailändska buddhister traditionellt att erbjuda allmosor till munkar tidigt på morgonen och kommer att besöka tempel för att lyssna på predikningar på kvällen. De utför också en rituell praxis som kallas ljusceremonin där de går medurs tre gånger runt templets stupa och bär på ljus, blommor och ibland rökelse.

 

De skulle också praktisera de fem stora buddhistiska föreskrifterna båda dagarna, inklusive att inte skada levande varelser, att inte ta det som inte ges, avstå från sexuella missförhållanden, undvika att berätta lögner eller delta i skvaller och att avstå från alkoholhaltiga drycker och rekreationsdroger.

Eftersom majoriteten av thailändare är buddhister, legaliserade regeringen därför förbudet mot att sälja alkoholhaltiga drycker och stängningen av barer i Thailand på alla buddhistiska dagar, oavsett om man markerar högtiden eller inte.

Därför blir det i helgen ett förbud mot försäljning av alkohol.

Dessutom, på grund av Covid-19, kommer nästan alla aktiviteter och traditionella ceremonier att vara online i år för att hjälpa till att förhindra spridningen av viruset.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.