Läsarpostväska: Att stänga stränderna, poolerna och parkerna igen "på grund av Covid-19" är ovetenskapligt, dåligt för mental och fysisk hälsa och ett dåligt beslut

Följande är ett brev som vi skickades till Pattayanewseditor@gmail.com. Vi välkomnar läsarfeedback och brev och kommer att överväga några för publicering. Deras åsikter och uttalanden är helt deras egna och kanske återspeglar TPN-medias.

Här är vi igen.

Arton eller nitton månader in i denna Covid-19-pandemi och vi stänger STANDA stränder, parker och pooler trots berg av bevis över hela världen att dessa är några av de säkraste möjliga platserna att vara på.

Thailand verkar dock ignorera detta bevis och faktum så många andra länder slutade fokusera på att stänga offentliga utrymmen och på områden som löper högre risk.

Ja, okej, jag förstår. Människor "kan" samlas på dessa platser och umgås, dricka, etc. En, de kommer att samlas i alla fall enligt min erfarenhet, och det är säkrare att göra det här, särskilt på en strand med vind, frisk luft, gott om utrymme, etc. kontra i ett slutet rum och miljö. Två, det är vad vi har brottsbekämpning för. I andra länder som återöppnade sina parker och offentliga utrymmen, som Storbritannien, fick vi helt enkelt brottsbekämpande myndigheter att stoppa stora sammankomster och grupper och låta människor träna, simma och skörda fördelarna som offentliga utrymmen har för mental och fysisk hälsa.

Jag kunde inte tänka mig att vara i Bangkok just nu, som också har stängt parker och inte har några grönområden alls. Jag bor i östra Pattaya och har skogsbevuxna naturområden nära mig så jag kan fortfarande njuta av en promenad utanför. I Bangkok måste människor som tränar nu gå på trånga trottoarer med luftföroreningar, fordonssmog och många fler människor på en mer trång plats.

Få mig inte ens igång om dumheter förra året när vi knuffade bort folk från Pattayas strandpromenad och tvingade dem att gå tvärs över gatan på den mycket mindre trottoaren. Detta går bara emot alla vetenskapliga saker där ute.

Jag har två barn med min thailändska fru och nu kan de inte gå till parker, stränder, pooler, nöjesparker, restauranger, arkader, gokart, djurparken, hamnens shoppingcenter för barn, skolan, lekplatsen, Ramayana, filmer …vi har helt ödelagt våra barns liv för detta.

Jag håller helt med om Covid-19 är en farlig sjukdom och måste behandlas på allvar. Jag tror också att vi måste balansera hysterin, titta på vetenskapen och titta på de enorma effekterna på mental och fysisk hälsa genom att stänga platser som är avgörande för detta. Ja, delta är mycket mer smittsamt, men utomhusutrymmen är ÄNDÅ säkrast.

Att stänga parker, pooler och stränder stoppar inte spridningen av Covid-19. De visas aldrig på tidslinjer i alla fall, i stort sett över hela världen, vad jag har sett. Använd vår brottsbekämpning för att stoppa sammankomsterna och grupperna och få dem att göra en del arbete. När det gäller pooler, enkla regler som att bara simma eller att låta förvaltningen av poolen ta bort solstolar och områden för att slappa/sitta/omgås hjälper till att lösa detta problem enkelt. Vad jag ser är de flesta lägenheter halvtomma eller mer ändå och det finns inget hot mot social distansering.

Åh, och om problemet med att stänga stränder och pooler beror på att vissa strandklubbar och poolklubbar bryter mot reglerna - ja, vi vet alla om dem, även om de inte ropas ut på grund av vem som kanske äger dem eller inte. stäng sedan av dessa platser för Guds kärlek och straffa inte alla.

Tack,

Steven A med familj

Nongprue

Sändning
Användarrecension
5 (11 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/