Phuket-poliser kommer till undsättning av hund som blivit påkörd av bil

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation i Phuket.

Ett par Phuket-poliser har hyllats online efter att ha räddat en hund som hade blivit påkörd av en bil och lämnats vid ingången till Darasamuth-tunnelbanan tidigare denna månad. 

Mr Wirat och Mr Thanva, trafiktjänstemän vid Wichit Police Station, flyttade den skadade hunden till vägkanten, lade ner en matta åt henne och ringde Soi Dog Foundation för att få hjälp. Bilden av hunden som ligger på den vävda mattan medan hon väntade på att hjälpen skulle komma har delats flitigt på thailändska sociala medier, med nätanvändare som berömde poliserna för deras medkännande svar.

Wirat förklarade att han ringde på hjälp efter att ha sett hunden ligga i vägen oförmögen att stå och blöda kraftigt från hennes mun. Soi Dogs djurräddningstjänstemän anlände inom en timme, under vilken tid hunden hölls bekvämt och säkert vid sidan av vägen. Hon transporterades sedan till Soi Dog-hemmet i Mai Khao där hon får pågående behandling för ett frakturerat bakben och en ur led i höften, bland andra hälsoproblem. 

"Det är en sådan lättnad att hunden är under omhändertagande av veterinärer, speciellt i tid," sa Mr Thanva. "Jag hoppas att alla är snälla mot djur. Herrelösa hundar är ofta offer för trafikolyckor och utan akut hjälp riskerar de att bli påkörda igen och lämnas att dö på vägen, vilket är fruktansvärt.”

Både Wirat och Thanva tillade att de var oroliga för att hunden skulle kunna ägas och uppmuntrar därför alla som känner igen henne att kontakta Soi Dog så att hon kan återförenas med sin familj. 

För att rapportera en sjuk eller skadad gatuhund eller katt till Soi Dog under skyddets öppettider (måndag-fredag ​​8-5), skicka ett e-postmeddelande till clinic@soidog.org eller ring 076-681-029. Om du ser ett djur utanför skyddets öppettider vars liv du tror är i fara om det inte får omedelbar akut behandling, ring akuttelefonen på 098-927-9698.

Eftersom skadade djur är rädda och har smärta är de mer benägna att bita. Soi Dogs veterinärteam råder därför alla som hanterar eller flyttar en hund i en nödsituation att göra en improviserad nos med ett bandage eller annat material. 

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/