Thailand förlänger nöddekretet för trettonde gången till åtminstone slutet av september

Följande är ett pressmeddelande från turistmyndigheten i Thailand.

Bangkok, 24 juli 2021 – Thailands turistmyndighet (TAT) skulle vilja tillhandahålla den senaste uppdateringen om att den thailändska regeringen gick med på att förlänga nöddekretet i hela landet med ytterligare två månader till den 30 september 2021.

Publicerad i Royal Thai Government Gazette den 23 juli 2021 undertecknade Thailands premiärminister, general Prayut Chan-o-cha tillkännagivandet om den trettonde förlängningen av undantagstillståndet med ytterligare två månader efter det att det löper ut i slutet av denna månad ( 31 juli 2021).

Förlängningen på två månader gäller från 1 augusti – 30 september 2021.

Tillkännagivandet citerade att trots aldrig tidigare skådade ansträngningar för folkhälsotjänster, massvaccinationsprogram och restriktioner för att begränsa covid-19-pandemin, den senaste spridningen av Delta COVID-19 variantinfektioner i olika kluster i Bangkok och de omgivande provinserna, såväl som andra provinserna motiverar behovet av att förlänga undantagstillståndet. Detta kommer att göra det möjligt för myndigheterna att intensifiera insatserna för sjukdomsövervakning och utredning, samt stävja lokala överföringar för hälsan och säkerheten för alla i landet.

TAT tillhandahåller ständigt uppdateringar om den turismrelaterade COVID-19-situationen i Thailand på TAT Newsroom (www.tatnews.org); Facebook (tatnews.org); och Twitter (Tatnews_Org).

För ytterligare information och hjälp om Thailands turism, kontakta TAT Contact Center 1672 eller Tourist Police 1155.

Sändning
Användarrecension
3.33 (6 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/