Chonburi tillkännager rekordhöga 795 fall av Covid-19

Chonburi –

Chonburi Department of Public Health tillkännagav en rekordhög nivå på 795 nya och bekräftade fall av Covid-19 idag med två nya dödsfall, den 25 julith.

Denna nya topp kommer trots strikta regler och restriktioner som har tyckts skärpas nästan dagligen, såsom stängningar av restauranger, underhållning, stränder, pooler, parker, massage, gallerior, utegångsförbud över natten, gym, utomhussporter och arenor, ett förbud mot sammankomster på fler än 5 personer, checkpoints, avstängningar av bussar och de flesta inrikesflyg, förbud mot all sammankomst kring alkohol/fester, lekplatser, icke-nödvändiga ytor på marknader och varuhus med mera.

Trots alla restriktioner, några framstående läkare och till och med WHO (World Health Organization) rådgivare har efterlyst ännu fler restriktioner att det är det enda sättet att få de nuvarande infektionerna, sporrade av den så kallade Delta-varianten, under kontroll.

298 personer släpptes också och återfanns i går i Chonburi.

Detta gör totalt 19,909 19 fall av Covid-9,075 i den aktuella infektionsomgången, med 96 XNUMX fortfarande under medicinsk vård/övervakning, och med totalt XNUMX registrerade dödsfall i Chonburi sedan starten av denna senaste infektionsomgång i början av april. Detaljerna om gårdagens två nya dödsfall gavs inte, vilket är standard för hälsoavdelningen.

Dessutom har totalt 10,738 XNUMX personer nu släppts från sjukvård och återhämtat sig i Chonburi sedan denna nuvarande våg började.

De nya fallen på distriktsnivå var följande idag:

Mueang Chonburi 196, Si Racha 182, Banglamung (Pattaya) 231, Panat Nikhom 32, Sattahip 15, Ban Bueang 67, Pan Thong 25, Bor Thong 1, Ko Chan, 4, Nong Yai 7, och 35 nya fall överfördes från andra provinser för sjukvård.

 

Detaljerna i ärendena är följande:

1. Kluster, 11 personer från anläggningar i Panat Nikhom-distriktet
2. Cluster, en anläggning i Phanat Nikhom District, 1 person
3. Kluster, 5 från företagsetableringar i Mueang Chon Buri-distriktet
4. Kluster, 3 från företagsetableringar i Mueang Chon Buri-distriktet
5. Riskfylld sysselsättning, träffa många människor- 27 fall
6. 13 medicinsk personal
7. Central Festival Pattaya Beach Shopping Center 9 fall
8. Resa till riskområden i Bangkok 1 fall
9. Många anläggningar i Rayong-provinsen 14 fall
10. Nära kontakter:
10.1 237 familjemedlem
10.2 Totalt 94 medarbetare
10.3 23 nära kontakter/vänner till tidigare patienter som "minglade"
10.4 Totalt 3 personer som deltog i en illegal fest med nära kontakt
11. Nära kontakter (under utredning) 139 ärenden
12. 171 fall är under utredning i stort
13. Proaktivt övervakningsprojekt på Chonrajasornramrungs skolområde 44 personer (Skolan var testplatsen för samhället, inte källan till utbrottet.)

Totalt 1,160 närkontaktsökningar mottogs idag med 1,101 XNUMX initiala proaktiva sökningar, och fler proaktiva sökrapporter väntar.

Det finns för närvarande, i Chonburi, kluster av Covid-19 vid 15 anläggningar och fem marknader, 10 byggnadsarbetarläger och fyra samhällen.

Chonburi ska ha ett nära samarbete med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) och övervakar den övergripande situationen. Det har inte funnits några garantier för fler restriktioner eller åtgärder i nuläget men TPN media håller ett öga på situationen för läsarna.

Sändning
Användarrecension
3.5 (6 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/