Soi Dog Foundation lanserar mobil klinik i Surat Thani

Soi Dog Foundation har lanserat en ny mobil klinik i den södra provinsen Surat Thani. Kliniken är den nionde i sitt slag i Thailand och har inrättats för att hjälpa till att hantera provinsens gatuhundar och kattpopulationer och hejda spridningen av infektionssjukdomar genom sterilisering och vaccination.

Sterilisering och vaccination är – och har alltid varit – i framkant av Soi Dogs arbete och har visat sig vara det mest etiska och effektiva sättet att kontrollera gatuhundar och kattpopulationer. Sedan 2003 har stiftelsen steriliserat och vaccinerat över 580,000 XNUMX hundar och katter över hela Thailand – mer än någon annan organisation i världen.

Lanseringen av den mobila kliniken följer på slutförandet av ett fem månader långt projekt av Soi Dog på ön Koh Samui i Surat Thani där över 3,000 500 hundar och XNUMX katter steriliserades och vaccinerades. Stiftelsen beslutade att flytta till fastlandet Surat Thani med samma uppdrag efter att ha fått många förfrågningar om hjälp.

"Surat Thani är den största av Thailands södra provinser (jangwat), och vi får ett ökande antal rapporter om sjuka och skadade djur och förfrågningar om steriliseringskliniker där," förklarade Soi Dogs Community Relations Manager Sakdapol Thongjan. "Men sterilisering ensam kommer inte att lösa problemet, så vi vill också öka medvetenheten om husdjursägarens ansvar för människor här. Vi är glada över att samarbeta med Department of Livestock Development (DLD) om detta.” 

Det nya mobila teamet fick ett varmt välkomnande av både chefen för Surat Thanis provinskontor i DLD och borgmästaren som besökte kliniken på dess första verksamhetsdag för att visa sitt stöd. 

"Jag är tacksam mot avdelningen för boskapsutveckling för samarbetet med Soi Dog Foundation", säger chefen för Surat Thani DLD Daecha Jitpirom. "Surat Thani är en stor stad med ett stort antal herrelösa hundar, och vi delar samma mål att uppnå långsiktig förändring i problemet med herrelösa djur och eliminera rabies på ett humant sätt." 

Soi Dog driver för närvarande tre mobila kliniker i södra Thailand: i Nakhon Si Thammarat, Phang Nga och Surat Thani. Varje mobilt team består av legitimerade veterinärer, sjuksköterskor och djurräddningstjänstemän som arbetar tillsammans för att fånga, kastrera, vaccinera och sedan lämna tillbaka i genomsnitt 40-50 gatudjur per dag. Djurägare och gatudjurmatare är inbjudna att också ta med sina hundar och katter till kliniken; de uppmanas dock att boka i förväg genom att mejla clinic@soidog.org

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/