Rayong tillkännager rekordhöga 670 Covid-19-fall, guvernör mot maximal kontrollrestriktioner som Bangkok eller Chonburi

Rayong –

Rayongs folkhälsokontor idag (31 julist) har tillkännagivit en rekordstor nivå på 670 nya och bekräftade fall av Covid-19.

Detta gör totalt 7,470 19 fall av Covid-XNUMX i Rayong sedan starten av denna senaste infektionsomgång i början av april.

Av dessa 670 nya fall hittades 607 genom kontaktspårning och på sjukhus, och 63 hittades genom aktiv fallsökning.

Av dessa 670 nya fall hittades 631 i Rayong medan 39 nya fall överfördes från andra provinser för medicinsk vård. Majoriteten, enligt Rayongs guvernör, kommer från fabriker och marknader, samt relaterade arbetarbostäder.

Av dessa totalt 7,470 5,983 fall är 1,487 XNUMX thailändare medan XNUMX XNUMX är utlänningar/migrantarbetare.

Dessutom har totalt 2,853 22 personer nu släppts från medicinsk vård och helt återhämtat sig med totalt XNUMX registrerade dödsfall sedan denna nuvarande våg började. Scrolla ner för guvernörens tankar om situationen.

Rayongs guvernör Channa Eiamsang meddelade Rayongs invånare sent i går kväll, "Covid-19-situationen i Rayong blir allt allvarligare. Antalet nya och bekräftade fall har ökat mycket snabbt på grund av aktivt fall i fabriker och byggnadsarbetarläger.”

"Många människor oroar sig och föreslår fler restriktioner och vissa låsningsåtgärder på marknader, gallerior, restauranger och träningsställen samt att ha ett obligatoriskt utegångsförbud och reserestriktioner, stänga stränder, i princip samma åtgärder som Chonburi, Bangkok och 11 andra provinser.”

"Vi är oroliga över detta som vi fokuserar på. Om vi ​​gör dessa restriktioner, kommer situationen att bli bättre, eller kommer människor som inte har fasta jobb och inte har någon ersättning att lida mer smärta?” Detta särskilda uttalande, noterar TPN, verkar anspela på donations- och matlinjer som sträcker sig i tusentals, särskilt i Pattaya-området från människor som är arbetslösa på grund av de drakoniska restriktionerna.

"För tillfället har vi inte beslutat om några fler restriktioner eller stängningar ännu. Vi behöver dock samarbete från alla för att undvika onödiga resor över provinsen. Vänligen avstå från att delta i aktiviteter i stora grupper och följ noggrant mått.”

 

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.