Thailands Covid19 Center förlänger maximala kontrollåtgärder i 29 provinser över hela landet till slutet av augusti, andra ytterligare åtgärder tillkännagavs

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) tillkännagav i eftermiddags, den 1 augusti, förlängningen av partiella avstängningsåtgärder i provinserna i mörkröda zoner med ytterligare 14 dagar, från den 3:e till den 16:e augusti. Det begränsade området har utökats till ytterligare 16 provinser, vilket markerar att totalt 29 provinser är i låsta stater.

Den faktiska ordern kommer att utöka åtgärderna till slutet av månaden, under hela augusti, även om CCSA lovade en översyn efter två veckor. Med all sannolikhet kommer dock de djupt impopulära och strikta åtgärderna att gälla hela augusti.

De nya restriktionsområdena är Bangkok, Kanchanaburi, Chonburi, Chachoengsao, Tak, Nakhon Nayok, Nakhon Ratchasima, Narathiwat, Nonthaburi, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Prachinburi, Ayutthaya, Phetchaburi, Pattani, Phetchabun, Yala, Rayikh, Song, L Ratchaburi, Song Samut Prakan, Samut Songkram, Samut Sakhon, Saraburi, Suphanburi, Ang Thong, Pathum Thani och Nakhon Pathom.

Enligt den nya zonindelningen är 29 provinser kategoriserade i den mörkröda zonen (det maximala och strikt kontrollerade området), 37 i det röda området (det maximalt kontrollerade området) och de återstående 11 provinserna i den orange zonen (det kontrollerade området) . De ombokade listorna finns i tabellen nedan:

Tillkännagivandet gick också med på att ha alla restauranger i varuhus och köpcentra tillgängliga för endast leveranstjänster online. Kunderna får fortfarande inte köpa mat till hämtmat eller hämta själva på restaurangerna i gallerior. Alla butiker förutom stormarknader förblir stängda i galleriorna

Skönhetssalonger, massagesalonger och skönhetsinstitutioner förblev nära i de mörkröda zonerna, såväl som idrottsarenor och arenor. Även om utegångsförbud endast tillämpas i det maximala och strikt kontrollerade området, rekommenderas människor starkt att undvika onödiga resor för att potentiellt minska överföringen av Covid-19 över hela landet. Som en notering, följande bild har ett fel som ropats ut av CCSA, under köpcentra för maximala och strikt kontrollerade provinser och raden om restauranger finns det ingen middag, bara LEVERANS, inte take-away. Kunder kan inte gå personligen för att hämta eller ta bort i gallerior/varuhus.

Alla affärsföretag, särskilt i Bangkok, uppmuntras också starkt att genomföra Work from Home-policyer för att minska resandet och stävja det snabbt ökande antalet Covid-19-infektioner i landet.

Andra åtgärder som gäller för mörkröda zoner inkluderar stängning av gym, idrottsplatser och arenor inomhus och utomhus. Andra åtgärder som stängning av pooler, massagebutiker, parker, stränder och mer gäller också.

Barer, klubbar, nattliv och nöjesställen är stängda nationellt (officiellt i alla fall) och har varit det sedan ungefär början av april.

Vissa läkare med CCSA hade stött ännu strängare åtgärder, såsom marknadsstängningar, alla icke-nödvändiga stängningar (som tandläkare, skräddare, florister, etc) eller till och med en total "stay-at-home"-order. Men många medlemmar av CCSA och den thailändska regeringen var obekväma med dessa förslag och påstod att det fanns många bekymmer med ännu strängare låsningsåtgärder. En oro värd att notera, förutom de ekonomiska farhågorna, var att många vaccinerade människor i Thailand verkade bli "resistenta" mot fortsatta åtgärder och restriktioner för dem och CCSA var enligt uppgift orolig för att ännu hårdare åtgärder skulle orsaka mer oenighet och problem.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
2.75 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.