Pressmeddelande: Thailands första olympiska sprintkanotist någonsin siktar på semifinalplats

2 augusti 2021: Den olympiska kanotisten Orasa Thiangkathok tittar på en semifinalplats i damernas kanotsingel 200 m, som äger rum på onsdagen vid Sea Forest Waterway i Tokyobukten.

23-åringen från Nakhon Ratchasima, den första thailändskan att tävla i en olympisk sprintkanottävling, är fast besluten att skapa uppståndelse vid de olympiska spelen i TOKYO 2020.

"Jag är i mina sista förberedelser efter att ha tillbringat en vecka i Japan. Jag är redan van vid förhållandena här. Min tränare [David Varga från Ungern] har lättat upp träningsprogrammet eftersom han inte vill att jag ska drabbas av några skador, sa Orasa, guldmedaljör i 2018 Asian Canoe Sprint U23 & Junior Championships och Asian Canoe Sprint Cup i Uzbekistan.

Orasa har också arbetat med sin kondition och gjort justeringar av sin paddlingsteknik, när hon lägger sista handen på sina förberedelser. Hon har dock inte tagit tid på sig själv under träningen eftersom detta, sa hon, bara skulle öka pressen på hennes axlar.

Till sin OS-debut har thailändaren lottats i heat nr 3 tillsammans med konkurrenter från Kuba, Storbritannien, Kanada, Australien och Nigeria. Hon har lite information om sina rivaler men kommer att få veta mer när hon testar sin förmåga mot dem den 4 augusti.

†Mitt mål är att nå semifinal, vilket innebär att jag måste sluta topp eller tvåa i heatet. Det kommer att bli mycket tuffare att nå mitt mål om jag passerar mållinjen bakom andraplatsen. Om det händer måste jag tävla i Repechage, sa hon.

Orasa ska börja sin OS-kampanj klockan 8.19 den 4 augusti. En topp två-placering garanterar henne en plats i semifinalen, som äger rum på eftermiddagen samma dag tillsammans med Repechage.

Mediapresscenter för de olympiska spelen TOKYO 2020

Postat med fullt tillstånd av TPN media

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/