Rattanakorn Market i Pattaya öppnar igen efter tillfällig stängning för att kontrollera Covid -19

Banglamung/Pattaya –

Rattanakorn Market öppnar igen den här veckan efter en veckas tillfälliga stängning för att kontrollera spridningen av Covid -19-viruset, enligt Banglamung-tjänstemän.

Banglamungs distriktschef Wuttisak Sainghadachoe beordrade tillfällig stängning av flera marknader i Banglamung i sju dagar förra veckan.

Banglamung beordrar tillfällig stängning av två marknader

Banglamungs distriktschef beordrade en tillfällig stängning av Rattanakorn-marknaden specifikt från den 26 julith till augusti 1st för en storstädning, personalens Covid-19-tester och sanitet och utbildningsåtgärder. Utbildningen inkluderade att lära leverantörer hur man vidtar ytterligare försiktighetsåtgärder mot Covid-19 och hur man hjälper socialt distansera potentiella kunder.

Marknaden är nu återöppnad som vanligt. Säljare har dock ökat Covid-19-mätningarna med plastskärmar framför sina butiker samt mer avstånd. De flesta leverantörer bär också två lager ansiktsmasker för skydd, enligt Wuttisak.

Köpare har också ändrat sina beteenden. De har förkortat sin tid för shopping på marknaden samt undviker naturligtvis kluster och respekterar social distansering, åtminstone enligt Wuttisak.

Marknadsförsäljare har sagt till The Pattaya News att även om många är rädda för viruset, de är mer rädda för att inte ha en inkomst eller att kunna betala för sina grundläggande levnadsbehov, mat och tak över huvudet. De vill att kunderna ska veta att alla möjliga försiktighetsåtgärder vidtas för att skydda kunder som kommer till marknaden. Med detta sagt verkade trafiken vara minimal för Pattaya News reportrar från mitten av veckan, men många visste inte att marknaden hade öppnat igen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google News, Instagram, Tiktok, Youtube, Pinterest, Flipboard eller Tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebook-grupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? E-posta oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.