Soi Dog Foundation återvänder till Phuket Stray Dog Shelter, genomför vaccinationskampanj

Phuket, Thailand-

Följande är ett pressmeddelande. Deras uttalanden är deras egna.

Soi Dog Foundation genomförde årliga vaccinationer av alla hundar på Phuket Stray Dog Shelter i Thalang i onsdags (28 juli) i samarbete med Phuket Provincial Office of Department of Livestock Development (DLD) och ett antal lokala volontärer. 

Totalt 739 hundar vaccinerades på skyddet – även känd som regeringens hundpund – mot sex sjukdomar, inklusive rabies, valpsjuka och parvovirus. Bravecto gavs också till 16 hundar med allvarliga hudproblem, och Soi Dog kommer att dela ut fästing- och loppbehandlingen till de återstående hundarna under de kommande veckorna. 

Herr Tawin Sawangsin, den nytillträdde chefen för Phuket DLD, deltog i vaccinationskampanjen och uttryckte sitt stöd för den samarbetssatsning som görs för att förbättra välbefinnandet för hundarna på skyddet. 

Teamet här har gjort allt de kan för att ta hand om dessa hundar; Men när fler och fler hundar kommer är det ett enormt uppdrag att ta hand om dem alla, säger han. "Med hjälp av Soi Dog och frivilliga kommer dessa hundar att få bättre vård, och allt arbete här kommer att bli mer effektivt vilket DLD är villig att stödja."

Herr Tawin tillade att personalens och volontärernas hälsa var av yttersta vikt och att säkerhetsföreskrifterna för Covid-19 därför måste följas hela tiden. 

Det var tack vare Mr. Tawin som Soi Dog och lokala volontärer tilläts komma in i skyddet igen efter att det stängts för extern hjälp i januari. Vaccinationssatsningen var därför ett positivt steg framåt. 

Från och med den här veckan kommer Soi Dogs veterinärteam, samhällets uppsökande team och djurräddningstjänstemän att återuppta sitt ordinarie arbete på härbärget för att säkerställa att alla hundar som hålls där är kastrerade, vaccinerade, avmaskade, skyddade och mot fästingar och loppor och behandlade för andra hälsoproblem. Teamen – som bara förra året gav över 4,600 250 behandlingar på plats och tog in över XNUMX hundar på Soi Dogs sjukhus i Mai Khao för vidare vård – ser fram emot att fortsätta stödja skyddet till förmån för de hundar som kallar det hem. 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/