Phukets provinsmyndigheter uttrycker djupaste kondoleanser angående den misstänkta döden av en schweizisk turist, ytterligare utredning pågår i eftermiddag

Phuket -

Phukets guvernör och relaterade provinsmyndigheter uttryckte sina kondoleanser i fallet med en kvinnlig turist från Schweiz hittades död nära Ton Ao Yon-vattenfallet på ön Phuket igår, den 5 augusti.

En schweizisk turist, som har identifierats som Nicole Sauvain-Weisskopf, som reste ensam till Thailand under Phuket Sandbox-projektet den 13 juli, hittades liggande delvis klädd i grunt vatten bland stenar nära Ton Ao Yon-vattenfallet runt 1:30. . igår efter att ha avslutat sina 14-dagarsvistelser på ett hotell enligt kraven i öns återöppningsscheman. Polisen har uppgett att omständigheterna kring dödsfallet verkar tyda på grovt spel.

Phukets guvernör Narong Woonciew, på uppdrag av Phukets myndigheter och avdelningar, sa: "Jag framförde mina djupaste kondoleanser till familjen och vännerna till Ms.Sauvain-Weisskopf inklusive Schweiziska edsförbundet. Tjänstemän från alla relaterade avdelningar och jag kommer att genomföra en seriös utredning och ge den avlidne rättvisa så snabbt som möjligt. Vänligen lita på våra bästa ansträngningar för att utreda fallet."

Den schweiziska ambassaden och schweiziska ambassadören är också involverade i att bistå med ärendet av transparensskäl. Offret ska ha varit anställd i en roll som diplomatisk assistans i ett främmande land.

Samtidigt har biträdande nationell polischef Suwat Chaengyodsuk anlänt till Phuket idag för att leda och intensifiera polisutredningen, och insisterar på att polisen skulle lägga sina bästa ansträngningar och förmågor på att spåra fallet och eventuella misstänkta inblandade.

Dr Chalermpong Sukontapol från Vachira Phuket Hospital tillade att en preliminär obduktion av den avlidne har utförts och att fler processer kommer att genomföras med ett kriminaltekniskt team från den kungliga thailändska polisen för att säkerställa noggrannhet. Resultatet av obduktionen ska offentliggöras i eftermiddag.

Utredningsprocessen kommer att tillkännages i eftermiddag av Phukets provinsmyndigheter och den kungliga thailändska polisen efter att ha inspekterat incidentområdet och diskuterat det med de inblandade tjänstemännen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.