Thailands regering ska enligt uppgift överväga ett amnestilag som ger relevanta tjänstemän rättsligt skydd mot brottsanklagelser kring Covid-19-situationen

Bangkok -

Den thailändska regeringen överväger enligt uppgift ett lagförslag om amnesti, som ger medicinsk personal och relaterade Covid-19-tjänstemän rättsligt skydd från brottsanklagelser för att fullt ut tillåta operationer bland regeringstjänstemän att klara av Covid-19-situationen och förmågan att "fatta svåra beslut" utan juridiska konsekvenser, enligt framstående thailändska regeringstjänstemän.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul meddelade idag, den 9 augusti, att det föreslagna lagförslaget skulle ge rättsligt skydd till sjukvårdspersonal, läkare och de inblandade som arbetar med Covid-19-situationen utan att behöva oroa sig för olika ansvarsskyldighet eller brottsanklagelser kring Covid-19 situation, vaccin utrullning och liknande föremål.

Det klargjordes dock inte av Anutin om högre tjänstemän som han själv eller premiärministern också skulle beviljas amnesti av detta föreslagna lagförslag, vilket var ett stort bekymmer för oppositionspartier på sociala medier i eftermiddags som har varit missnöjda med Covid. -19 svar från den thailändska regeringen.

Enligt Anutin syftar lagen till att skydda de människor från juridiska strider och brottsanklagelser som arbetar mycket hårt för att bekämpa Covid-19-krisen i Thailand, inklusive läkare, sjuksköterskor, frivilliga, CCSA-tjänstemän, medicinska rådgivare och andra. Utkastet är dock under förberedelse och har ännu inte föreslagits till berörda avdelningar, enligt hans uttalande.

FOTO: Manager Online

Anutin uttalade: "Det här föreslagna lagförslaget skulle också bygga upp förtroende bland Covid-19-relaterade tjänstemän för att lindra oro för diagnos, medicinsk behandling, vaccinanskaffning, etc. Regeringen ville att all medicinsk personal som har ägnat sig åt att hjälpa folket att ha full moral under denna svåra tid. Detta skulle också gynna thailändare och patienter i slutändan.”

Anutin klargjorde dock inte specifikt hur detta skulle gynna patienterna.

Dagens tillkännagivande följde på oppositionella Move Forward Partys anklagelser om att utkastet i första hand var att undanta topptjänstemän som var inblandade i det kontroversiella vaccinationspolicy och tilldelning från åtal, vilket skulle kunna omfatta regeringstjänstemän som premiärministern och folkhälsoministern själv. Move Forward Party uppgav att de trodde att regeringens påståenden att det i första hand var att juridiskt skydda läkare, sjuksköterskor och tjänstemän på linjenivå var en "röksköld" för deras primära syfte.

Som nämnts har dock den thailändska regeringen vid presstiden inte specifikt klargjort huruvida premiärministern och andra regeringsministrar skulle inkluderas i utkastet och svarade inte på frågor från vare sig regeringens oppositionspartier eller pressen, och betonade att premiärministern -Förslaget var fortfarande ett utkast och i mycket tidiga faser av diskussion.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
1 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.