Över tusen arbetare vid en Chonburi-fabrik protesterar efter Covid-19-relaterad stängning och förvirring, myndigheter lyckas lugna ner situationen

FOTO: Pu Kerd Malui

Ban Bueng –

Ungefär tusen thailändska och migrantarbetare vid en fabrik i Ban Bueng på söndagen (8 augusti) protesterade mot Covid-19-relaterade åtgärder som ägde rum och hävdade att situationen inte var tydligt kommunicerad. Relevanta tjänstemän från Ban Bueng och Chonburis folkhälsoavdelning hjälpte så småningom till att lugna ner situationen.

Protesten ska ha startat efter att en säkerhetsvakt från fabriken bad att demonstranter som bad om att få veta vad som pågick för att socialt avstånd från varandra. Några demonstranter ska ha attackerat säkerhetsvakten och han fördes till ett lokalt sjukhus. Polis och myndigheter kallades till fabriken, tillsammans med Chonburi folkhälsotjänstemän, för att förklara vad som pågick.

Ban Buengs distriktschef själv, Pisit Sirisawatdikun, hjälpte till med situationen för att undvika ytterligare konflikter.

Flera Chonburi-myndigheter pratade med fabriksarbetare via en tolk, eftersom den stora majoriteten var utländska migrantarbetare. Kambodjaner och Myanmar-arbetare sa till Ban Bueng-distriktets chef Pisit Sirisawatdikun att de ville att fabriken tillfälligt skulle stänga och genomföra ett Covid -19-test för alla. De ville också att alla högriskpersoner skulle sättas i karantän utanför fabriken, inte inne. Det ska ha funnits panik och förvirring efter första order från säkerhetsvakter och instruktioner att inte lämna lokalen.

Allt detta följde på fall av Covid-19 som enligt uppgift hittades på fabriken efter proaktiva tester från Chonburis folkhälsotjänstemän.

Personalen höll inte med om Covid-19-åtgärderna överlag, enligt fabriksarbetare, men ville se till att personer som möjligen var positiva för Covid-19 inte hölls hos den allmänna befolkningen på fabriken om de måste sättas i karantän i lokalerna.

Biträdande direktör för folkhälsokontoret i Ban Bueng-distriktet, Mr. Watcharin Songrak, berättade för fabriksarbetarna att de håller på med "Bubble and Seal" eller karantän och att alla patienter behandlas. Fabriksarbetare föreslog också Chonburi-guvernören att beordra en tillfällig stängning av fabriken, Royal Finishing Company Limited, vilket han gjorde senare på kvällen som du kan se av ordern här.

Efter att arbetarna förstått processen gick de alla med på villkoren. Alla 1,700 XNUMX arbetare kommer att vara under systemet med Bubble and Seal som myndigheter och fabriksägaren hade redan planerat åtgärderna med Chonburi myndigheter.

Bubble and Seal är i huvudsak ett program där personal i en förseglad lokal endast kan lämna med fullmakt från Chonburi Public Health Officers. Människor som är positiva till Covid-19 är separerade från resten av fabriken, vanligtvis på fältsjukhus på plats, men normal verksamhet kan fortsätta. Detta förbjuder också nya arbetstagare eller andra från att komma in i lokalerna, vilket skyddar mot framtida fall av Covid-19.

Personal som behöver hjälp under bubbla och tätning får förnödenheter, mat och hjälp från relevanta myndigheter och deras arbetsgivare. Fabriken får fortsätta verksamheten enligt planen, med personal boende i lokalerna.

Fabriksarbetarna sades acceptera förklaringen och åtgärderna från Chonburis tjänstemän.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.