Prodemokratiska demonstranter samlas igen i eftermiddag i Bangkok och kräver att premiärministern och regeringen avgår

FOTO: iLaw

Bangkok -

Prodemokratiska demonstranter samlades igen i eftermiddags, den 11 augusti, vid Victory Monument of Bangkok för ännu en anti-etablissemangsprotest, organiserad av "Thalu Fah”-rörelsen.

Detta var andra dagen i rad som demonstranter samlades i Bangkok och den tredje på fem dagar. Du kan se vår bevakning av gårdagens protester här.

Protesten förberedde sig för att marschera från insamlingsplatsen till det första infanteriregementets högkvarter, där premiärminister Prayut Chan-O'Chas armébostäder fanns, vid 4:00.

Under tiden var folkmassakontrollpolis utplacerad runt Din Deang-området. Taggtrådsstängsel och vägtrafikbarrikader installerades längs Victory Monument-rondellen och Sam Liam Din Daeng Junction för att blockera demonstranter från att marschera.

FOTO: iLaw

Men vid 3:45 PM ska ett antal poliskontrollanter närma sig protestplatsen för att skingra folkmassan kort efter att de genomfört symboliska framträdanden mot den thailändska regeringen och var på väg att börja marschen. Gummikulor och tårgas ska ha använts på platsen. Detta fortsätter den senaste trenden att polisen skingra protester innan de ens officiellt började marschera.

Den "Thalu Fah”-protestorganisatören avbröt sedan demonstrationen runt 3:55. efter att poliser enligt uppgift olagligt använt tungt våld mot demonstranterna, vilket resulterade i en första konfrontation och arresteringar av några deltagare, enligt deras uttalande.

FOTO: iLaw

Efter spridningen begav sig några frontlinjer och demonstranter till Sam Liam Din Daeng Junction, där tunga poliser och lastcontainrar var stationerade. Trots fortsatta förfrågningar från både polis och protestorganisatörer att skingra och avbryta protesten, vägrade en kärngrupp av demonstranter att göra det och fortsatte att samarbeta med polis och brottsbekämpning, till synes arga över flera dagars protester som skingras.

Brottsbekämpande myndigheter har hävdat att spridningen av protesterna inte är politisk, och hävdar att de helt enkelt följer Covid-19-reglerna som förbjuder alla masssamlingar och sammankomster. Sammankomster av över fem personer är för närvarande förbjudna i Bangkok. Demonstranter anser dock att många av reglerna är i kraft för att stoppa deras röster och åsikter och inte på grund av Covid-19.

Klockan 5 rapporterades ytterligare en sammandrabbning mellan båda parter. Gummikulor avfyrades mot demonstranter under kraftigt regn. Några av demonstranterna skyddade sig under motorvägen Din Daeng men flera skott hördes konstant på platsen.

Klockan 5 ska en brand ha brutit ut från en polisbärgningsbil och en hög med gummidäck under motorvägen. Konfrontationen var fortfarande stressande eftersom polisen ständigt sköt med gummikulor och tårgas medan demonstranterna enligt uppgift svarade med slangbellor laddade med kulor.

Vid 8:00 PM har polisen enligt uppgift helt beslagtagit Din Daeng-området efter timmar av konfrontationer med demonstranter, inklusive vad som verkade vara vanliga fyrverkerier och liknande anordningar som kastades.

Polisen varnar under presstiden demonstranter att gå hem. Ett obligatoriskt utegångsförbud i setet börjar klockan 9:00 och varar till klockan 4:00 och är en del av de nuvarande Covid-19-restriktionerna och åtgärderna i Bangkok och 28 andra provinser.

I morgon, torsdagen den 12 augusti 2021, är det en allmän helgdag, Mors dag och drottningmoderns födelsedag. Det är oklart hur många personer som greps eller skadades totalt under dagens sammandrabbningar, vi kommer att tillhandahålla en fullständig uppdatering när den informationen tillhandahålls av relevanta myndigheter, myndigheter, juridiska grupper och protestorganisationer.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.