Prodemokratiska "Thalu Fah"-demonstranter samlades i Bangkok igen idag för att kräva premiärministerns omedelbara avgång

FOTO: iLaw

Bangkok -

Prodemokratiska demonstranter under "Thalu Fah"-rörelsen samlades vid Victory Monument i Bangkok igen i eftermiddags, den 13 augusti, för att kräva premiärminister Prayuth Chan-O'Chas omedelbara avgång.

Här är vår sammanfattning av dagens protest.

Samlingen började runt 3. med tal och en symbolisk föreställning genom att kasta frukter på gatan och sätta eld på dem för att visa hur bönder påstås ha drabbats av en dålig och ostadig ekonomi på grund av regeringens påstådda dåliga hantering av Covid-30-situationen eftersom de inte kan sälja deras säsongsbetonade produkter.

FOTO: iLaw

Från och med idag anklagades premiärminister Prayut också av medlemmar av allmänheten och Sudarat Keyuraphans politiska parti "Thai-Sang-Thai" tillsammans med Lawyer's Association of Thailand för hans misslyckade politik och administration av Covid-19-situationen i Thailand. Över 700,000 19 underskrifter samlades in av grupperna för att sammanställa ett försök att väcka talan mot premiärministern för påstådd misskötsel av Covid-XNUMX-krisen.

Ingen trafikpolis eller publikkontrolltjänstemän var närvarande vid tidpunkten för demonstrationens första sammankomst klockan 3. Men vägbarrikader och taggtrådsstängsel sågs installeras vid Din Deang-korsningen, där demonstranterna planerade att marschera till premiärministern. Ministers militärbostad vid första infanteriregementet. Detta var också platsen för flera andra sammandrabbningar och konflikter mellan brottsbekämpande myndigheter och demonstranter under den senaste veckan, eftersom detta var den fjärde protesten på mindre än en vecka.

Du kan se den senaste bevakningen av protesterna under den senaste veckan i vår politiksektion genom att klicka här.

FOTO: iLaw

Klockan 4 ställde den tunga skaran demonstranter upp för en marsch till sin destination. Banderoller och slagord hölls upp, en av dem uppmanade alla demonstranter att inte agera aggressivt och att inte kasta flaskor eller projektiler på polisstyrkor eftersom de bara kom hit för att fälla premiärministern. Detta var ett försök från protestorganisatörer att undvika våldet och konflikten under de senaste protesterna, och betonade att de inte var här för att protestera mot polisen eller bekämpa brottsbekämpning utan för att rikta in sig på premiärministern.

Vägar till premiärministerns hus blockerades av tunga rader av lastcontainrar så snart frontlinjerna hade nått Sam Liam Din Daeng-korsningen, där en våldsam konfrontation senast inträffade på onsdagen.

De flesta av de prodemokratiska demonstranterna anlände till korsningen runt 4:55. En protestledare påminde alla demonstranter över en megafon att inte använda våld och protestera fredligt utan att stöta sig med styrkan. Men om polisen började skjuta gummikulor och tårgas skulle de svara med att kasta färg.

FOTO: iLaw

Det första tårgasskottet ska dock ha avlossats mot demonstranterna klockan 5. Protestledaren insisterade på fredlig protest och uppmanade alla demonstranter att inte använda några vapen eller svara tillbaka. Detta var när demonstranter samlades runt fraktcontainrar som blockerade vägen till premiärministerns hem och enligt uppgift letade efter vägar runt vägspärren.

Klockan 5 avbröt sedan Thalu Fah-arrangörerna demonstrationen och bad demonstranterna att gå hem och påstod att situationen var för spänd under polisens förskingring. De återstående demonstranterna vid Sam Liam Din Daeng-korsningen ska ha varit utsatta för tårgasskott som avlossats från kravallpolisen vid Din Daeng-tullen. Flera skott, förmodligen av gummikulor, hördes ständigt. Demonstranterna ombads att fly till området Ratchaprarop Road.

Den tidigare regeringsanhängaren och prodemokratiska demonstranten Tanat "Looknat" Thanakitamnuay, som också presenterade vid protesten för första gången idag, ska ha skadats i ögat från en tårgasbehållare under spridningen och fördes till närmaste sjukhus för operation. Han är en före detta ultra-royalist/regeringsanhängare med en historia av tidigare konfrontationer och incidenter som nyligen hade bytt sida. Han försäkrade senare sina anhängare via sociala medier att han mådde "bra" och att han snart skulle opereras för sin ögonhåla.

Från och med 6:08 stoppades protesten ytterligare på grund av kraftigt regn. Några av demonstranterna lämnade dock inte platsen trots skyfallen, fortsatta vädjanden från protestarrangörerna på sociala medier att åka hem och varningar från polisen. En vattenkanonlastbil har enligt uppgift utplacerats för att istället användas mot demonstranterna.

Polis tillsammans med snabbinsatsteamet började anlända till protestplatsen för att stöta tillbaka och arrestera de återstående demonstranterna. Några av demonstranterna spred sig runt närliggande byggnader för skydd och undkomma eventuell arrestering.

Protesten slutade till slut med att polisen, delvis med hjälp av pågående kraftiga regn, säkrade protestplatsen runt Din Daeng helt och rensade alla demonstranter runt 7:30

En talesman från den kungliga thailändska polisen försvarade senare deras användning av gummikulor, vattenkanoner och tårgas och hävdade att de ständigt attackerades av demonstranter med hjälp av olika föremål, smällare, fyrverkerier, slangbellor med stenar och annat material. Detta kom efter omfattande kritik på nätet, särskilt när bilder på Looknats skada blev virala.

En annan stor protest är planerad till senare denna söndag med en bilrally med demonstranter som är fast beslutna att inte släppa trycket på den thailändska regeringen och premiärministern i synnerhet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.