Läsare Talkback-resultat: Bör välgörenhetsevenemang/matutdelningar/hemlösa situationen i Pattaya tas upp i nyheterna, sociala medier, Youtube, etc?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Läsare Talkback: Bör välgörenhetsevenemang/matutdelningar/hemlösa situationen i Pattaya tas upp i nyheterna, sociala medier, Youtube, etc?

Läsare Talkback: Bör välgörenhetsevenemang/matutdelningar/hemlösa situationen i Pattaya tas upp i nyheterna, sociala medier, Youtube, etc?

Lite sammanhang kring frågan:

Ett hett ämne som vi har sett på många forum och sociala mediegrupper handlar om välgörenhetsevenemang och det ökande antalet människor, åtminstone till tusentals på Bali Hai, som samlas för mat och förnödenheter i Pattaya.

Vår fråga är enkel: Bör, och till vilken nivå, välgörenhetsevenemang/matutdelningar tas upp i nyheter, sociala medier, Youtube, etc?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Det är värt att notera att överlag sa de allra flesta att det SKA täckas, även om det fanns vissa oenigheter om hur och till vilken nivå.

Vill du fortfarande höra av dig? Så här gör du:

Låt oss veta i kommentarerna nedan (scrolla ner), på våra sociala medier eller maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Kom ihåg att alla kommentarer nedan är läsarens och kanske inte återspeglar dem från The Pattaya News Company Limited.

-=-==-=-=-=-=-=-=-=-

Sunil GI tycker inte att det är något fel med att publicera nyheterna. Eftersom människor bär masker döljer det deras identitet (åtminstone delvis) och om deras ansikten exponeras kan det vara ett bättre alternativ att sudda ut dem. Dessutom, om en organisation finansierar välgörenhet, kan det också motivera deras motsvarigheter att ta upp sådana aktiviteter, vilket i slutändan gynnas av de NU underprivilegierade människorna på grund av pandemin.

-==-=-

Keith E-Om det är nyheter täcker det, det är vad du är tänkt att göra. Täck evenemanget och ange FAKTA och allt är bra. Du bör täcka vaccinationsprogrammet eller BRIST på det utanför Bangkok och Chonburi. dessutom har vi i Nakhon Ratchasima blivit ”hängda på tork”

-=-=-=-=-=-=

Theo B-Ja! Det hela borde bevakas av nyhetsmedia, sociala medier etc. för att visa hur dramatisk situationen är. Inte för att kritisera regeringen, utan för att stimulera andra människor att hjälpa, donera, stödja dem som är mest behövande! Det finns inget behov av att sudda ut ansiktena, eftersom de alla bär masker, och det stackars thailändska folket kommer att vara glada att det finns fokus på denna enorma extrema situation, och förhoppningsvis andra människor, särskilt utlänningar att hjälpa och stödja

-=-=-=-==-=-

Myer R-nr. Täck den inte. Jag tror faktiskt att de flesta hemlösa och de utan pengar förtjänar det. År av att ha snattat utlänningar och deras pengar i Pattaya är det välförtjänt karma för dem att nu sitta i solen och tigga om mat. Om de hade sparat en del av pengarna från bluff efter bedrägeri kanske de inte skulle vara i den situation de var nu. Hoppas det rensar ut fler bedragare och bedragare. Hälften av de som tigger om mat är sannolikt för lata för att arbeta med ett jobb som inte är lätta pengar som att ligga på rygg eller sova i en vaktbod ändå, så borde inte förtjäna någon välgörenhet. De kan alla *** av enligt min mening. Åh, och jag är medveten om att min åsikt inte kommer att vara populär men alla som inte gillar det kan också gå &&^& av.

-==-=-=-=-=-=

Dirk B-

Ja, täck det. Jag applåderar alla anonyma personer som hjälper och visar att detta förhoppningsvis tvingar regeringen att vidta åtgärder.
Men som nämnts här, mycket välgörenhet kan vara att marknadsföra dig själv. Fortfarande bättre än ingen eller mindre välgörenhet.
–=-=-=–=-=-=-=
Anu L-Yes behöver täckning. Men visa inte människors ansikten på bilder. Det behöver de verkligen inte.
-=-==-=–=-=–=-=
Xonora L-
Ja. Den behöver täckning. Nedstängningarna är bara en olägenhet för de av oss som är mer ekonomiskt privilegierade, men de har orsakat förödelse för människor som arbetar inom underhållning, gästfrihet, mat och dryck och andra industrier. Dessa välgörenhetsorganisationer är de enda som försöker hjälpa dem... var finns meningsfull ekonomisk lättnad från myndigheterna för att säkerställa att dessa människor kan ha ett rent och säkert tak över huvudet och inte drivs mer och mer in i förödande skulder?
Jag är inte anti-lockdown, men det måste betalas ut adekvat ersättning till de människor som har förlorat nästan allt från detta.
-==–==–==-=-=—=
Brian B-It kan hjälpa de behövande, hitta platser som kan hjälpa. Det kan också öka välgörenhetsinsamlingen till dessa givarplatser. Kanske till och med fråga var deras IG, Twitter, FB-sidor finns för mer information om hur människor kan donera till saken, så att de kan fortsätta att hjälpa befolkningen som regeringen har övergett ekonomiskt.
-=–=-==-=-=-=-=-=-=-=-=
Simon M-Naturligtvis behöver det täckning .. dessa är mestadels glömda människor .. det är skamligt att se ett rikt land som Thailand, tvinga dess invånare att sitta i kö för att få en gratis utdelning av mat eller väsentliga föremål ... Du borde också publicera dessa underbara expats av alla nationaliteter som gräver i sina egna ekonomiska reserver för att hjälpa de behövande .. De är i högsta grad de obesjungna hjältarna i hela denna sorgliga saga.
-=–=-=-=-=-=
Rick P-Ja men behöver inte närbilder av folkmassorna som dess ödmjukhet för dessa stackars människor nog att behöva vara där eftersom ingen väljer att vara i en matkö om inte desperat.. vidvinkelbilder får samma budskap tvärs över
-=-==-=-=-=-
Hassan R-
Om man distribuerar mat till hemlösa eller den som behöver hjälp måste det vara privat utan några sociala medier eftersom detta hjälper till att skapa balans för samhället behöver inte dyka upp i video eller bilder
Du behöver inte använda dem som ett sätt att ha reklam för (företag eller fabriker)
-==–==–=-=
Jimmy G-It bör täckas men den som gör giveawayen eller donerar bör hållas anonym, på så sätt kan du se om de är äkta med sina handlingar, eller helt enkelt få billig publicitet.
-=–=-=-=–=-=-
Markus Z-Ja! Det borde allmänheten, även utanför landet, se! Alla borde se vad Thailands regering misslyckas med att göra och vad de grymma åtgärderna gör mot folket (medan antalet infekterade människor inte förändras). Men du bör avstå från all reklam. Skyltar, på vilka namnen på företag som sponsrar sådan verksamhet, finns bara för att uppmärksamma vad de gör så bra. Att annonsera med andras lidande är billigt!
-=-=-=-=-=—=-
Terry R-Absolut, JA. Kan inte sopa dåliga nyheter under mattan, Nyheter är nyheter
-=-=-=-==-=-
David D-Självklart borde det vara! Landet och världen behöver se denna nationella skam för att förstå det olämpliga sättet som hela saken har hanterats och fortsätter att hanteras av Juntaregeringen.
-=-==–=–=–=
Pete W-Den hemlösa situationen ja. Välgörenhetsevenemang på en nyhetssida är bara gratis reklam eller att vissa personer (eller grupper av människor) blåser i sin egen trumpet
-=-=-=-=-=-=-=-
Med ett eller två undantag var detta ett av de största avtalen vi har haft på en talkback, även om som sagt vissa skillnader i vad man tycker att täckningsgraden bör vara (sudda ut ansikten, nämna företagsnamn etc.) Tack för ditt respons!
Vårt nästa talkback-ämne kommer att vara tidigt den här veckan! Håll utkik och tack för ditt stöd!
Sändning
Användarrecension
5 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/