SAMMANFATTNING: Prodemokratiska demonstranter samlas för "Car Mob"-protester i Bangkok och stora provinser över hela landet

FOTO: iLaw

Bangkok -

Prodemokratiska demonstranter började samlas igen i eftermiddags, den 15 augusti, för "bilmobben"-protesterna vid Ratchaprasong Intersection och flera inre områden i Bangkok för att avsätta premiärminister Prayut Chan-O'Cha och hans regering.

TPN-media noterar att demonstranterna själva använder ordet mobb som en självbeskrivning.

Motorcyklar, bilar och stora fordon hade fyllt Ratchaprasong-vägen sedan 2:00. idag för ännu en bilprotest, ledd av den tidigare rödskjortan Nattawut Saikua och den politiska aktivisten Sombat Bunngam-anong eller "Bo Ko Lai Jut". Demonstranter har nyligen samlats allt oftare som ett politiskt svar och ångest på vad de säger är den thailändska regeringens misskötsel av Covid-19 inrikessituationen.

Detta kommer eftersom Bangkok och 28 andra områden är under strikta "Maximum Control"-zoner som i princip kräver stängning av alla "icke-nödvändiga" affärer och gästfrihet, såväl som ett obligatoriskt utegångsförbud över natten och andra strikta regler. De partiella nedstängningsåtgärderna har varit enormt impopulära baserat på kritik i sociala medier, delvis på grund av vad demonstranter säger är bristen på lämpligt ekonomiskt stöd för åtgärderna. I Thailand är en betydande del av befolkningen "informella" arbetare och tar inte ut socialförsäkringar. Som ett resultat har många som drabbats av den nuvarande krisen fått lite (till inget) ekonomiskt stöd.

FOTO: iLaw

Samtidigt arrangerades en annan biltutande parad, organiserad av rörelserna "Thalu Fah" och "We Volunteer", vid demokratimonumentet runt klockan 2. innan du kör till fem destinationer kl. 00. och återvänder till monumentet för anti-regeringstal och symboliska framträdanden.

Thalu Fah insisterade också på en fredlig demonstration utan att möta någon konfrontation och skulle avsluta sammankomsten runt 6:00.

FOTO: iLaw

Liknande protester ska också ha arrangerats över hela landet, inklusive Ayutthaya, Chiang Mai, Nonthaburi, Chanthaburi, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, etc. Alla bilprotester i hela landet var planerade att göra symboliska tutar tillsammans klockan 6. att kräva statsministerns avgång.

Klockan 4:20 hade Ratchaprasong-bilrallyt återvänt till korsningen efter att ha parat runt Lumpini-området. Tal och uppträdanden hölls på protestplatsen och tillgängliga via onlinekanaler också.

FOTO: iLaw

Klockan 4 ska en grupp oberoende demonstranter ha samlats vid Sam Liam Din Daeng-korsningen och några var på väg till en rad lastcontainrar nära Din Daeng-tullvägen, där polisen för folkmassakontroll också var stationerad. Smällare och jäst fisksås ska ha kastats. Protesterna hade förblivit fredliga innan denna grupp av oberoende demonstranter interagerade med polisen, trots fortsatta vädjanden från protestledare att protesten inte handlade om att engagera eller håna polisen utan om att rikta in sig på premiärministern. Din Daeng-området har sett fortsatta sammandrabbningar mellan demonstranter och polis under den senaste veckan, ibland våldsamma.

Klockan 5 ska tårgas ha avfyrats mot de oberoende demonstranterna, vilket fick dem att flytta tillbaka till Din Daeng-korsningen. En vattenkanonlastbil anlände också till platsen efteråt och började spruta vatten spätt med tårgas mot gruppen demonstranter från Din Daeng-tullen.

FOTO: iLaw

Under tiden började "bilmobben"-deltagare över hela landet tuta kl. 6. tillsammans med Thailands nationalsång för att symboliskt protestera mot premiärministern och hans regering. Protesterna avbröts efteråt.

Konfrontationen vid Din Daeng pågick fortfarande klockan 6. Enligt iLaw, på frågan varför de samlades vid Sam Liam Din Daeng-korsningen, sa några av demonstranterna för att de hörde talas om en konfrontation, så de kom för att hjälpa till.

Vid 6:30 hade Nattawut Saikua anlänt vid korsningen och uppmanade demonstranterna att gå tillbaka från containerlinjen och gå hem eftersom konfrontationen inte var en del av bilmobben verksamhet. Några av demonstranterna lyssnade på honom, men en liten grupp vägrade och fortsatte att samarbeta med polisen.

Polisen ska dock ha fortsatt att skjuta tårgas från motorvägen för att skingra en grupp kvarvarande demonstranter runt 7:30. En polislåda vid korsningen ska ha bränts upp medan smällare sågs skjuta från konfrontationsplatsen.

Från och med 9:00 fortsatte en liten grupp demonstranter och brottsbekämpande poliser att samarbeta med varandra i och runt Din Daeng-området trots ett obligatoriskt utegångsförbud från 9:00 till 4:00 i Bangkok som kräver att alla måste vara Hem. Demonstranter har enligt uppgift uppgett att de vägrar att backa i kväll, trots polisvarningar och protestledarnas vädjanden.

Den framstående thailändska protestgruppen Thalufah meddelade efter kvällens protester att de kommer att arrangera ytterligare en protest – den sjätte om drygt en vecka imorgon eftermiddag och ett försök att marschera till premiärministerns hus. Tidigare försök att göra det har fortsatt att resultera i våldsamma konfrontationer mellan demonstranter och brottsbekämpning. Polisen fortsätter att konstatera att alla församlingar och möten för närvarande är emot lagen på grund av Covid-19-relaterade förordningar och order. Demonstranter håller samtidigt inte med och säger att de har den mänskliga rätten till sin röst och åsikt och planerar att fortsätta att sätta press på den thailändska regeringen med nästan dagliga protester.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.