Pattaya strandrenoveringsprojekt pausades efter att flera prominenta lokala invånare protesterade

Pattaya –

En grupp framstående lokala thailändska invånare och samhällsledare protesterade mot ett stort renoveringsprojekt i Pattaya Beach igår (16 augusti)th) nära North Pattaya Beach. Projektet pausas nu efter att det precis startat söndagen den 15 augusti.

Först, här är vår videorapport från starten av projektet, ses genom att klicka här.

I går togs flera stora träd bort av byggutrustning när protestgruppen anlände mitt på morgonen. Demonstranterna leddes av Jidapa Tanahatthachai, en invånare känd som "Sor Ong", som också är en före detta ledare för Pattaya Redshirt och Mr. Chairat Ratanaopas, ordförande för Eastern Spa and Wellness Association.

Demonstranterna uppgav till The Pattaya News att de tror att projektet förstör den ursprungliga naturliga miljön på Pattaya Beach.

Jidapa tillade, "Flera stora, äldre träd har redan tagits bort från stranden. Detta förstör naturen. Jag växte upp med dessa träd och de ger välbehövlig skugga för boende och strandförsäljare. Vi förstår att det här projektet är att förbereda sig för att välkomna turister i framtiden.”

"Detta är dock fel tidpunkt att göra en strandrenovering på grund av Covid-19-krisen. Vi borde ägna mer uppmärksamhet åt att skydda och kontrollera spridningen av viruset och människor som behöver mat och förnödenheter. Tusentals invånare är hungriga och på gatan är det inte läge att göra en ombyggnad.” Jidapa uppgav, en åsikt som i stort sett var överens om kommentarer om Pattaya News videokanaler om ombyggnaden.

Major Jeerawat Sukhontasap, chefen för Pattaya City Law Enforcement, kom till platsen och pratade personligen med demonstranterna för att lugna ner situationen eftersom demonstranterna enligt uppgift hade hotat att med våld blockera arbetarnas framfart om byggandet och avlägsnandet av träden fortsatte.

Major Jeerawat berättade för The Pattaya News "Projektet har tillfälligt pausats för diskussioner mellan samhällsledarna och borgmästaren. All utrustning och maskiner ska tas bort från stranden vid denna tidpunkt.”

Pattaya News kommer att ge ytterligare uppdateringar om detta projekt när de blev tillgängliga.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4.29 (7 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.