Prodemokratiska demonstranter marscherar till tre utländska ambassader i Bangkok för att skicka in assistansbrev

FOTO: Thalu Fah

Bangkok -

Den prodemokratiska gruppen "Thalu Fah" anordnade en fredlig bilmarsch i morse, den 20 augusti, till tre ambassader i Bangkok för att skicka in brev relaterade till fall av politiska rörelser i Thailand.

Demonstranterna samlades vid Victory Monument runt klockan 10:00. innan du beger dig till Schweiz ambassad på Witthayu Road. De anlände till den första destinationen en timme senare för att skicka in ett brev där de klagade på huruvida onödig användning av thailändska regeringstjänstemäns styrkor för att skingra demonstranterna strider mot Schweiz Genèvefördraget, enligt deras uttalande. Brevet överlämnades till en representant för ambassaden.

Bild
FOTO: Thalu Fah

Gruppen åkte sedan till USA:s ambassad klockan 1. att kräva att landets myndigheter noga övervakar den thailändska regeringens distribution av de USA-donerade Pfizer-vaccinerna eftersom de hävdade att regeringen påstås ha distribuerat vacciner till militär personal istället för medicinsk personal i frontlinjen som utlovats till den amerikanska regeringen. En ambassadrepresentant kom då för att ta emot brevet från demonstranterna.

Bild
FOTO: Thalu Fah

Klockan 3 begav de sig till den tredje destinationen vid Folkrepubliken Kinas ambassad för att skicka in det sista brevet, där de bad den kinesiska regeringens utredning om landets upphandling av 00 miljoner doser av Sinovac-vaccin från det privata företaget Sinovac Biotech eftersom de är lågkvalitativa vacciner som inte klarar av spridningen av COVID-24.55s Delta-variant, enligt deras uttalande.

Brevet överlämnades till säkerhetspersonalen på ambassaden innan de fredligt avbröt sammankomsten.

TPN-media noterar att för sjätte dagen i rad en grupp icke-närstående demonstranter återigen konfronterade och kom i konflikt med polisen runt Din Daeng-korsningen sent i eftermiddags och på kvällen. Denna grupp är dock inte associerad med "Thalu Fah" och verkar vara en annan, hårdföra grupp av främst thailändska tonåringar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.