Brand bröt ut i svampfabriken i Samut Prakan i morse och skadade mer än 100 miljoner baht i värde

FOTO: Dailynews

Samut Prakan –

En brand bröt ut i en svamptillverkningsfabrik i Samrong Tai-området i Samut Prakan-provinsen tidigt på morgonen den 20 augusti och skadade mer än 100 miljoner baht i värde.

Lokala brandmän och polis kom till platsen efter att ha larmats om händelsen vid 2-tiden. Den två våningar höga svampfabriken brann och var kraftigt täckt av tjock svart rök.

Släckningen var en kamp för tjänstemännen eftersom byggnadens struktur hade kollapsat. Poliser var tvungna att bryta ner väggar innan de lyckades spruta vatten inne i fabriken. Svampar, maskiner och brandfarliga kemikalier i byggnaden blev tyvärr bränsle som tillförde elden och bröt ut våldsamt. Explosioner hördes konstant under operationen. Brandmännen ägnade mer än två timmar åt att släcka branden.

FOTO: Dailynews

Fabrikens säkerhetsvakt Sitchai Juthaveru, 50, berättade för polisen att han patrullerade runt området när han såg ett moln av rök och lågor som brann inne i fabriken. Han försökte sedan stoppa branden med en brandsläckare men branden utbröt i ett större område istället.

Fabriksägaren Kan Pittayachakarawat, 49, som kom till platsen efter att ha blivit larmad berättade för tjänstemännen att ingen arbetade på fabriken när branden enligt uppgift bröt ut. Samtidigt var det också en stor brand på ett närliggande TOA-färgföretag i går kväll. Branden från fabriken kan ha orsakat problem för hans fabrik, tillade han.

Från den första inspektionen var insidan av fabriksbyggnaden totalförstörd, inklusive två pickupbilar parkerade bakom fabriken. Inga personskador rapporterades. Skadorna uppskattas till minst hundra miljoner baht. Myndigheterna har ännu inte kunnat fastställa orsaken till branden. Kriminaltekniker skulle anlända till platsen för att noggrant undersöka orsaken senare i dag.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.