Pro-demokratiska demonstranter lämnar ett brev till FN för att framföra formella klagomål mot den thailändska regeringen

Thailand -

Idag (21 augustist), prodemokratiska "Thalu Fah"-demonstranter samlades framför kontoret för den ekonomiska och sociala kommissionen för Asien och Stillahavsområdet i Förenta Nationerna (OHCHR) efter att ha överlämnat dem ett brev.

De presenterade 112 minuters tystnad med meddelanden på engelska som uppmanade internationella människor att förstå att deras demonstrantledare, enligt Thalu Fah, är kämpar, inte fångar. De upprepade också sina krav när de bad Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha att avgå.

Songphon Sonthirak, en talesman för gruppen, sa till reportrar: "Ett officiellt brev som ber om stöd för vår sak till FN har redan överlämnats till dem den 19 augusti.th. Idag vill vi visa för internationella människor att den thailändska premiärministern motsätter sig vår rätt till yttrandefrihet och grundläggande mänskliga rättigheter genom att arrestera våra ledare och neka dem borgen.

"Vi ber OHCHR att undersöka och officiellt motsätta sig arresteringen av våra ledare från den thailändska regeringen som stoppar vår rätt och frihet", sa Songphon och uttryckte sin åsikt.

"Flera av våra ledare som sitter i fängelser har smittats av Covid -19. Detta visar att regeringen inte kan lösa pandemiproblemet i Thailand. Fler människor har blivit smittade och många människor har dött av viruset." Songphon har lagts till.

Förenta Nationerna skickade inte omedelbart en representant eller lämnade ett officiellt svar på demonstrationen och den associerade pressen kunde inte få en kommentar från FN.

TPN media noteringar thatt för sjunde dagen i rad en separat grupp hårdföra demonstranter, som Thalu Fah säger inte är förknippad med dem, kom i konflikt med polisen i timmar i och runt veteransjukhuset och Din Daeng-korsningen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.