Läsare Talkback-resultat: Skulle du stödja ett "Covid Pass" för inträde till barer, restauranger, nattliv, etc. i Thailand

FOTO: Workpoint News

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Skulle DU stödja ett obligatoriskt vaccinkort för att besöka platser som barer, nattklubbar, restauranger, gym, massagebutiker, kaféer etc. i Thailand? Varför eller varför inte?

https://thepattayanews.com/2021/08/16/reader-talkback-would-you-support-a-covid-pass-for-entry-to-bars-restaurants-nightlife-etc-in-thailand/

Lite sammanhang kring frågan:

 

Andra länder, som Frankrike och Italien, har sin egen version av passen som orsakar enorma protester, debatter och argument runt om i världen.

Några tankar att tänka på om Thailand som kräver detta:

-Tror du att de kan upprätthålla det? Thailand har ett rykte om sig att ha en "no worries"-kultur och baserat på detta, tror du att barer, klubbar, restauranger etc. skulle kontrollera varje kund och tillämpa denna regel, speciellt om kunden har "pengar i handen?"

-Behövs det ens då mer data tas fram om Delta-varianten och sprids från och till vaccinerade?

-Bör det finnas undantag? Vid dagens konferens nämnde CCSA-talespersonen specifikt att de överväger luftkonditionerade inomhuslokaler, vilket betyder att till skillnad från Frankrike skulle det vara osannolikt att man skulle passera på till exempel en utomhusölbar eller restaurang. Skulle detta vara ok för dig?

-Bör det finnas ett undantag för de som redan har haft Covid-19 och tillfrisknat?

-Tror du att det skulle finnas en risk för falska dokument, pass och registreringar?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest skilda svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Vi hade en enorm mängd olika åsikter med motsatta åsikter, vilket var troligt att förvänta sig med denna fråga.

Vill du fortfarande höra av dig? Så här gör du:

Låt oss veta i kommentarerna nedan (scrolla ner), på våra sociala medier eller maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Kom ihåg att alla kommentarer nedan är läsarens och kanske inte återspeglar dem från The Pattaya News Company Limited.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-==-

Willi H-Jag tror att ett sådant pass skulle vara – å ena sidan – en bra sak, men å andra sidan – som du skrev i din artikel – skulle de flesta bar- eller restaurangägare inte genomdriva det eftersom det är dags för dem att äntligen tjäna pengar. Så i slutändan skulle det vara värdelöst, vilket betyder: glöm det.

-=-=-=–=-=-

Julbol-Om jag skulle behöva ett vaccinpass för att kunna gå på barer eller restauranger i Thailand så skulle jag lämna landet.!

=-=-==-=-==

Nicolas f-Nej inte alls. För vad. Lev med det. Liksom många lever med influensa på vintern.

-=-=—=-=-==

Darren H-Till vilken nytta? Med delta, som är 99 % av spridningen i Thailand enligt CCSA, bär vaccinerade personer på exakt samma nivå av virusmängd som ovaccinerade och kan också spridas och fånga den. Ja, de är bättre skyddade från att åka till sjukhuset. Men att blockera tillgången till ovaccinerade människor skyddar dem inte bättre, vilket var det största bekymret tidigare. Det är diskriminering, punkt.

-=-=-==-=-=-=-=-

Terrell R-Ja. Inte bara bör det krävas, utan regelbundna boosterskott och fullständig ID och spårning av vart folk tog vägen. Alla som går till barer, bordeller eller andra illegala platser och deltar i prostitution bör också åtalas. Prostitution är förbjudet i Thailand och det här är ett bra sätt att slå ut den EN gång FÖR ALLA och arrestera alla som deltar i denna fula, onaturliga, hemska hobby. Använd den för att kontrollera människor, spåra vart de går och arrestera alla som bryter mot lagen eller deltar i att utnyttja oskyldiga thailändska kvinnor.

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Jon R-Vi har ett immunförsvar som kan hantera detta väldigt enkelt, men regeringarna runt om i världen vill inte lyssna på att människor dör av detta är minimalt, bara 6% dör av covid, 94% dör av allvarliga underliggande hälsotillstånd svår fetma, diabetes och många fler andra tillstånd. När det gäller ett vaccin som fortfarande är i experimentstadiet så tar jag mina chanser, om jag inte redan har fått det.

-=-=-=-=-==-=-=-=-=

Peter M-Jag håller helt inte med, inte för att jag är en anti-vaxxer, jag är helt vaxxed AZ, men eftersom detta är ett experimentellt vaccin som slängts ihop på mindre än 12 månader, tog tidigare vacciner decennier.
Det har redan visat sig att det inte fungerar i de mest vaccinerade länderna i världen som går tillbaka till låsningar.
Så vad som kommer härnäst, jag kommer inte att delta i nästa del av detta experiment.
Det kommer att tvinga människor att delta i det världsomspännande experimentet och det tar bort vårt grundläggande fria val och går mot totalitarism.

-=-=-=-=-=-=-=-

Nick I-LOL. Om du verkligen tror att barer som redan bryter mot flera lagar kring skatt, arbetstillstånd för deras chefer, prostitution, lokaler, tillåtande rökning, livestreaming, alkoholreklam, arbetslagar, inte följer alkohollagar, lagliga öppettider, olika licenser regler, och många andra regler kommer att upprätthålla vaccinpass till punkt och pricka. Jag har ett sommarhus på Nordpolen att sälja dig på stranden.

-=-=–=-=-=-=-=-=-=

Ric U-Ja, jag skulle välkomna detta eftersom det kan innebära att öppna upp tidigare här i Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Joseph M-Nej. Oavsett om du håller med om vacciner eller inte, kommer det här utom kontroll. När ska detta ta slut? Hur långt kommer regeringen att gå om vi fortsätter att ge bort våra friheter?

-=-=-=-==-=====-=-

Michael H-Om det betyder att jag kan ha en San Mig i en thailändsk bar är jag redo att gå så starta barfliken

-=-=-=-=-=-=

kompis E-Om det innebär att komma tillbaka till en viss likhet med det normala, så skulle jag vara jävla tjusig.

-=-=-=-=–=-=-

Khun S-Så länge som det tillämpades lika strängt som lagarna om förbjuden rökning på barer och ingen prostitution.

-=-=-=-=-==-=–

David ATHose in favor kommer att vara ute hela natten och leva drömmen medan konspirationsteoretikerna kommer att sitta ensamma i sitt rum och njuta av sin Liberty.

-=-=-=-=-=-=-=-=

Anthony L-Nej, jag tar mina pengar någon annanstans

-=-=-=-=-==-==-

Martin P-Nej, inte en chans, jag går helst aldrig på bar eller Thailand igen!

-=–=-=-=-=-=-

Vi fick hundratals svar på detta, du kan se mer på våra sociala mediekanaler och originalartikel eftersom vi behöver begränsa svaren för denna artikel. Tack så mycket till alla som hörde av sig! Vi kommer att ha en ny Reader Talkback i början av veckan!

 

 

Sändning
Användarrecension
4 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/