En konsumentgrupp slår tillbaka mot demokraternas parlamentsledamot, varnar budgetnedskärningar för studier av e-cigarett kommer att förvärra regeringens misslyckande

Följande är ett pressmeddelande/yttrande. Tankarna och åsikterna inom oss är deras egna.

Sarit Sittisereechon, ägare till Facebooksidan "Manoodkwan" (eller rökman) uttrycker besvikelse över Dr. Pisit Leeahtam, demokraternas parlamentsledamot, under en nyligen genomförd parlamentarisk debatt om utgiftspropositionen för räkenskapsåret 2022 som föreslog att finansministeriets budget skulle skäras ned med fem procent med motiveringen att ministeriet inte ska lägga en budget på e-cigarettstudier.

Sarit säger att "demokraternas parlamentsledamot inte uppmärksammar vetenskapliga bevis när det kommer till utformningen av hälsopolitik och hanteringen av liv- och dödsärenden som involverar nästan 10 miljoner rökare i Thailand. Dr Pisit har motsatt sig finansministeriets budgetplan även om ministeriet planerar att anslå en budget för att utforska lösningar och driva in skatter”.

Enligt Sarit har Dr. Pisit uttryckt motstånd trots att e-cigaretter har smugglats in i Thailand, sålts på den svarta marknaden och använts i stor utsträckning över hela landet, inklusive i parlamentshuset. "Istället för att stödja tillvägagångssättet för att hitta lösningar på de befintliga problemen, har MP föreslagit budgetnedskärningen som i själva verket utgör en begränsning av människors rätt att få tillgång till alternativ som är mindre farliga än cigaretter. När människor står inför covid-19 behöver människor alternativ av hälsoskäl. Ändå har motståndet mot e-cigaretter uppstått trots att de utgör alternativ till rökare”, sa Sarit.

"Thailands förbud mot e-cigaretter är på plats även om flera utvecklade länder som USA, Storbritannien, EU och Nya Zeeland har reglerat e-cigaretter och uppvärmda tobaksprodukter baserat på forskningsrön att sådana produkter erbjuder skadereducering för rökare. US Food and Drug Administration tillåter inte bara distribution av uppvärmda tobaksprodukter utan informerar också rökare om att dessa modifierade risktobaksprodukter kommer att minska intaget av farliga kemikalier som skapas av rök. Mexiko och Uruguay har på sistone legaliserat upphettade tobaksprodukter eftersom de tar hänsyn till forskningsresultat. Folkhälsomyndigheterna i Storbritannien och Nya Zeeland har också uppmuntrat rökare att byta till e-cigaretter, säger Sarit.

"Dr. Pisits information är felaktig och förvrängd i många aspekter. MP har misslyckats med att helt kontrollera fakta och därmed orsakat både missförstånd och förvirring i hela Thailand. Jag undrar varför han inte informerade allmänheten om att minst 79 länder i världen har tillåtit och kontrollerat e-cigaretter. Över hela världen har så många som 84 länder inte förbjudit e-cigaretter. Men Thailand är bland 32 nationer som har tagit en extrem hållning mot vaping. Som delar Thailands hållning är Kambodja, Laos, Sri Lanka, Etiopien och Nordkorea, etc. I år har Mexiko, Uruguay och Filippinerna hävt sitt förbud mot uppvärmda tobaksprodukter”.

Det rapporteras att under den kommande nionde sessionen av partskonferensen till Världshälsoorganisationens ramkonvention om tobakskontroll som kommer att gälla från den 8 till 13 november 2021, kommer Världshälsoorganisationen och Thailand fortfarande att uttrycka en ståndpunkt som går emot detta av ledande nationer som USA, Storbritannien, Europa, Nya Zeeland eller mer än 70 länder i världen när det gäller e-cigaretter. Majoriteten av världens länder har faktiskt stött legalisering och kontroll av e-cigaretter för att presentera skademinskande alternativ för människor.

Sarit drar slutsatsen att ”Thailands förbud mot e-cigaretter och uppvärmda tobaksprodukter, som infördes för sju år sedan, är ett fullständigt misslyckande med tanke på att dessa produkter fortfarande används i stor utsträckning. Förbudet uppmuntrar bara deras olagliga handel som nu är värd mer än 6 miljarder Bt, korruption bland tjänstemän och utpressning mot konsumenter. Förbudet mot e-cigaretter har dessutom hindrat arbetet med att lösa rökproblemet som orsakar nästan 80,000 XNUMX dödsfall om året och orsakat flera nya problem. Demokratiska partiets satsning på att blockera studier om e-cigaretter speglar dess hållning, som folk bör ta hänsyn till när de går till vallokaler nästa gång”.

Sändning
Användarrecension
5 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/