Thai Meteorological Department förutspår monsunregn och isolerade kraftiga regn över hela Thailand fram till slutet av augusti

Nationella -

Thailands meteorologiska avdelning varnade idag, den 26 augusti, för monsunregn och isolerade kraftiga regn över hela Thailand fram till slutet av augusti. Snabböversvämningar är också troliga i de riskfyllda områdena.

I allmänhet, under 25 augusti – 29 augusti, kommer monsuntråget att röra sig ner över norra, centrala och nordöstra Thailand medan den sydvästra monsunen kommer att förstärkas, vilket orsakar fler regn med isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn sannolikt över landet . Människor i riskområdena bör akta sig för de svåra förhållandena, inklusive översvämningar och översvämningar.

Den sydvästra monsunen som råder över Andamansjön och Thailandsbukten kommer att försvagas från den 30:e – den 31:a, vilket resulterar i mindre regn i hela landet. Samtidigt kommer vinden och vågorna över Andamansjön att bli 1 – 2 meter och över 2 meter i åskskurar under hela perioden.

I norra Thailand väntas spridda till ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga regn under den 25:e – 29:e medan spridda åskskurar väntas under den 30:e – 31:a, med en lägsta temperatur på 22-25°C och en maxtemperatur på 30- 34°C.

I nordöstra Thailand förutses spridda till ganska utbredda åskskurar under hela perioden medan enstaka kraftiga regn väntas under den 25:e – den 29:e, med en lägsta temperatur på 22-25°C. och en maximal temperatur på 31-35°C.

I centrala Thailand, inklusive Bangkok och huvudstadsområdet, väntas spridda till ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga regn under den 25:e – 29:e medan isolerade till spridda åskskurar förutses under den 30:e – 31:e.

I östra Thailand väntas spridda till ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga till mycket kraftiga regn fram till söndagen den 29 augusti, och spridda åskskurar är från den 30:e till den 31:e. Vågor spås nå upp till ca 1 meter och 1-2 meter i åskskurar.

I södra Thailand väntas spridda åskskurar på östkusten under hela perioden med enstaka kraftiga regn fram till fredagen den 27:e. Samtidigt förutses spridda till ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga till mycket kraftiga regn på västkusten under hela perioden. Vågorna spås bli ca 1-2 meter och över 2 meter i åskskurar.

Under den 26:e – den 29:e bör människor över riskområdena i norr, nordost, öst, central och söder akta sig för de svåra förhållandena. Alla fartyg bör fortsätta med försiktighet, särskilt i områden med åskskurar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.