Pattaya Beach reparerades efter kraftiga regn och översvämningar som drabbat staden under den senaste helgen

Pattaya –

Pattaya Beach återhämtar sig efter betydande skador efter kraftiga regn under den gångna helgen, särskilt på fredagen (27 augusti)th) vilket orsakade översvämningar över hela staden.

Först en sammanfattning av fredagens regn i Pattaya. Regnet föll också under hela helgen, även om den hårdast drabbade delen var på fredagsmorgonen.

https://thepattayanews.com/2021/08/27/heavy-rains-and-flooding-paralyze-pattaya-roads-even-as-flood-management-project-continues/

Vatten hade strömmat från högre områden i staden för att rinna ut på Pattayas strand och sedan ut i havet. Delar av stranden spolades bort, vilket orsakade många diken och hål i sanden. En video bifogas också som visar reparationsarbetet som görs efter helgens regn.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunploem beordrade personal från Pattayas miljökontor att använda entreprenadmaskiner för att avsluta utjämningen av sanden och stranden så snart som möjligt.

Sand tas från havet för att täcka det skadade området på stranden. Mycket av arbetet blev klart på en enda dag, även om vissa delar fortfarande behöver repareras och utjämnas.

Borgmästaren har ständigt sagt att anledningen till att staden fortsätter att översvämmas inte är att dräneringssystemet inte fungerar, vilket har varit ett pågående arbete i flera år, utan för att enligt honom återstår stora delar av projektet att slutföras. Detta inkluderar pumpstationer och betydande arbeten runt östra Pattaya. Detta efter kritik på sociala medier från invånare över översvämningen.

De återstående delarna av dräneringsprojektet kommer sannolikt inte att vara färdiga förrän någon gång nästa år, konstaterar TPN-media, där staden främst skyller Covid-19 för förseningarna.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.