Thailands naturresurs- och miljöminister uppmanade till lösning för boxmaneter efter en israelisk pojke med dödlig utgång i Surat Thani igår

Nationella -

Den thailändska naturresurs- och miljöministern uppmanade relevanta myndigheter att planera en långsiktig lösning på förekomsten av maneter i Thailandsbukten, efter en tragisk olycka med en 9-årig israelisk pojke som blev stucken av en manet till döds. i Koh Pha-ngan, Surat Thani igår, den 28 augusti.

Minister Varawut Silpa-archa uttryckte sina kondoleanser angående döden av den unge pojken som enligt uppgift simmade i Haad Rin i Koh Phangan när han blev stucken av en manet i lördags. Han fördes akut till sjukhuset men tyvärr dödförklarades han senare på kvällen.

Varawut har beordrat personal och akademiker från Department of Marine and Coastal Resources och Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation att genomföra undersökningen av boxmaneterna och deras växande närvaro i Koh Phangan och andra områden där giftiga maneter finns i landet.

Installationen av första hjälpen-stolpar med vinäger kommer att genomföras i alla större turistområden eftersom vinäger potentiellt kan bidra till att fördröja spridningen av giftet, tillade ministern.

FOTO: Matichon

Sophon Thongdee, generaldirektör för avdelningen för marina och kustresurser, uppmanade alla turistanläggningar att varna turister att inte bada på kvällen och efter mörkrets inbrott, särskilt efter regnet. De ska bära en helbaddräkt och inte simma utanför bojområdet.

Generaldirektören uttalade: "Om någon antagligen blir uppträdd av en manet, häll omedelbart såret med vinäger - inte vanligt vatten eller gnugga det med sand eftersom det kan öka spridningen av giftet. Om du upptäcks medvetslös, utför omedelbart en hjärtpump innan du tar dem till närmaste sjukhus.”

"Om du hittar någon förgiftad av en manet, meddela omedelbart myndigheterna i det området eller ring hotline nummer 1669 för att ge omedelbar hjälp." Generaldirektören avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
3.33 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.