Chonburi släpper nya beställningar som lättar på Covid-19-restriktionerna från och med den 1 september

Chonburi, Thailand-

  Chonburi-guvernören och provinsens sjukdomskommitté släppte i kväll, den 30 augusti 2021, regler och restriktioner för att lätta på Covid-19-reglerna för provinsen.

Dessa träder i kraft från och med den 1 september 2021 tills vidare. Vid tidpunkten för pressen hade den inte släppts på Chonburis PR-konton i sociala medier utan distribuerades till lokal press.

  Dessa är för det mesta i linje med en nationell lättnad av restriktioner där du kan läsa mer genom att klicka här.

Vi kommer inte att översätta varje enskild rad, eftersom de flesta av samma saker som täcks av den nationella ordningen från länken ovan är i kraft. Här är höjdpunkterna/skillnaderna:

 

- Skönhetskliniker, salonger, frisersalonger kan öppna igen (bokas i förväg, ingen väntan inne i butiken)

-Massagebutiker kan öppna igen och tillåter endast fotmassage.

-Restauranger har öppet till 8:00, ingen alkohol, upp till 50 % serveringskapacitet med luftkonditionering, upp till 75 % utomhus/ingen luftkonditionering. Det nämndes inget om kontroversiella vaccinationskrav/Covid-19-tester som föreslagits i en prövning av Center for Covid-19 Situation Administration tidigare förra veckan. Detta går tillsammans med uttalanden som gjordes idag att denna "försök/pilot" inte skulle verkställas, åtminstone för september.

-Marknaderna kan öppna till 8, inklusive för "icke-nödvändiga saker som kläder, etc."

-Gallar/Community-gallerior/varuhus (alla områden om inget annat anges nedan) kan öppna till 8:00, de flesta butiker/restauranger kan öppna men biografer, vattenparker, fitnesscenter/gym, arkader/arkadboxar är fortfarande stängda, liksom någon annan sektor som inte får öppnas (som barer eller nöjesställen).

-Utbildningsinstitutioner (skolor) kan öppna sina byggnader men behöver tillstånd från provinsiella myndigheter för att återuppta offentliga klasser, vilket inte verkar äga rum just nu. Detta verkar främst vara för lärare, tentor, mindre privatklasser osv.

-Offentliga parker, idrottsplatser och arenor (INGEN åskådare), utomhuspooler, utomhusplatser för träning, öppet till 8 Ingen alkohol på alla dessa platser. Golf var INTE specifikt nämnt, vi vet att vi kommer att få massor av frågor om detta men anses troligen vara en utomhussportplats. Vi rekommenderar intresserade spelare att kontakta din intressebana i förväg. Bastur nämndes inte specifikt heller. Det är oklart om en utomhusplats för träning skulle innehålla ett utegym, vi föreslår att du ringer Stadshuset på 1337 om du äger någon av dessa anläggningar och kontrollerar i förväg.

-STRANDEN KAN ÖPPNA TILL 8:00 för att sitta, koppla av, simma, etc. INGEN ALKOHOL.

- Reservoaren kan öppna till 8

-Utgångsförbudet fortsätter från 9:00 till 4:00 tills vidare. Det är fortfarande obligatoriskt i Chonburi och inte "valfritt eller rekommenderat."

- Närbutikens öppettider är kvar från 4:00 till 8:00

-Alla platser som tidigare stängts förblir stängda (som barer, gym, nöjesställen) och alla platser som tidigare varit öppna förblir öppna, som banker, stormarknader, etc.

-Samlingsgränsen höjs från 5 personer till 25 personer. Det finns dock fortfarande ett förbud mot "fester" eller sociala sammankomster kring alkohol, och alkohol är förbjudet från offentliga platser som parker, reservoarer, etc. Tekniskt sett är den äldre regeln om mer än en person samlad kring alkohol fortfarande på plats.

-Interprovinsiella resor och interdistriktsresor är ok, men tänk särskilt på mellan provinser att vissa provinser har strikta regler och du bör kolla med en destinationsprovins i förväg. Chonburi har inga inträdeskrav eller regler/vaccinationskrav/test.

  -Om du är osäker på om ditt företag eller lokal kan öppna, ring Stadshusets hjälptelefon på 1337, de kan ge all hjälp som behövs.

Allt detta börjar gälla den 1 september 2021 tills vidare.

Sändning
Användarrecension
3.43 (7 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/