Pongsakorn Paeyo vinner Thailands första guldmedalj i Tokyo Paralympics rullstolstävling på söndag

Nationella -

Den thailändska rullstolsföraren Pongsakorn “Korn” Paeyo vann guldmedaljen efter att ha vunnit herrarnas 400 m T53 rullstolslopp vid Paralympics i Tokyo söndagen den 29 augusti.

Pongsakorn nådde också mållinjen med ett nytt paralympiskt rekord på 46.61, vilket markerar Thailands första guldmedalj och den fjärde medaljen för de thailändska idrottarna i de paralympiska spelen i Tokyo 2020.

Pichet Krungget, den andra thailändska rullstolsåkaren som också var med i samma tävling, slutade på femte plats med rekordet 49.96.

Pongsakorn kommer att delta i två andra tävlingsprogram denna vecka; 100m T53 på onsdag och 800m T53 påföljande dag.

Hittills har Thailand vunnit en guldmedalj, ett silver och tre brons sedan första dagen av Paralympics den 24 augusti.

En annan thailändsk rullstolsåkare Athiwat Paeng-nuea vann en silvermedalj i T54 400m rullstolslopp samma dag, och korsade mållinjen på 45.73 vilket var bara 0.01 sekunder efter USA:s Daniel Romanchuk.

Kinas Zhou Jingjing (vänster) gratulerar den thailändska rullstolsfäktaren Saysunee Jana till sin seger i bronsmatchen i damernas individuella kategori B-tävling i paralympics i Tokyo på torsdag.

Den thailändska rullstolsfäktaren Saysunee Jana tog Thailands första medalj i torsdags i bronsmatchen i damernas epee individuella kategori B-evenemang.

Ytterligare två bronsmedaljer togs av Para Bordtennisspelaren Rungroj Thainiyom i semifinalen i herrsingel klass 6 på fredagen och racerföraren Putaret Khongrak i herrarnas 5,000 54 meter TXNUMX rullstolslopp på lördagen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.