Läsare Talkback-resultat: Är det rätt strategi för Thailand att leva med Covid-19?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Är det rätt strategi för Thailand att leva med Covid-19?

 Är detta rätt drag? Är det för tidigt? Borde lockdowns förlängas istället? Ska regeringen gräva djupt och hitta mer pengar till företag och människor utan arbete och hålla igång restriktionerna? Även om de säger att de skulle göra det, tror du verkligen att de kommer att göra det?

 

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Låt oss se vad alla hade att säga:

Pete S-Living med Covid-19 är det enda slutspelet för något land. Vaccinationer hindrar inte människor från att bli smittade eller sprida det, så den enda strategin är att vaccinera människor så snabbt som möjligt tills en målprocent (vanligtvis 70 %) är helt vaccinerade och sedan ta bort alla restriktioner och tillåta företag att öppna ett par veckor senare. Vilket annat val finns det?

-=-=-=-=-=-=-=-=

Peter S-70% vaccination lever då med viruset. Skydda sjuka och äldre. Covid är ett paket. På ena sidan dödsfallen från Covid. Å andra sidan, mental hälsa inklusive självmord, inställda elektiva kirurgiska ingrepp, arbetslöshet och förlust av företag och barns klassrumsutbildning och social kontaktförlust.

-=-=-=-=-=-=-

Stephen S-Det finns inget val. Covid kan inte utrotas och därför måste vi leva med det. Måste vaccinera så många som möjligt och hålla på med boosterjabs. Då kan vi återgå till det nya normala. Covid kommer att fortsätta att mutera och vi måste fortsätta att hitta nya/bättre vacciner.

-=-=-==-=-=-

Knut J-Det är ganska uppenbart att landet måste avsluta lockdownen. De kan inte göra något åt ​​infektionsfallen ändå. Folk måste tjäna pengar nu. Tusentals är hemlösa och har inga pengar till mat. Potentiella turister, om de är helt vaccinerade, bör också få komma till landet utan någon form av karantän. Vissa chanser måste de bara ta.

-=-=-=-=-=-=-=

Grant R-Det här kommer att bli ett impopulärt svar, men det finns inget "leva" med Covid-19. Det är omöjligt ur en matematisk synvinkel. Människor påstår detta medan de ignorerar lång covid, som är verklig och sannolikt har otroliga långsiktiga biverkningar. Ja, det gör låsningar också. Men regeringen gjorde en delvis halvdålig lockdown i fyra månader, och bara en mindre halvdanig en i en månad innan den i princip gav upp. Ja, jag vet att de inte ger folk jack &&&& i pengar eller hjälp och folk kämpar på gatan. Regeringen har pengar för att hjälpa deras folk och rädda liv men har vägrat att ta detta alternativ. En kort, strikt, hård, total avstängning på 4-6 veckor, att låna pengarna (som de har) för att ge anständigt bistånd till alla arbetare, inklusive de som inte har bokförts, sätta ett hyresmoratorium på plats, stänga av verktyg och licenser, skatter, etc borde ha gjorts för att skydda människorna och för att stoppa viruset. Istället hade du hemlösa överallt, och nu ska de "leva med covid" (jag hatar den här frasen) och se att det tar tiotusentals fler liv samtidigt som de kämpar för att driva sin ekonomi med restriktioner som gör det svårt att hantera saker. Det är en total &%%show.

-=-=-=-=-=-=-=–

Bart E-

Det är den strategi som hela världen borde ha tagit från början.
Vikten av bevis är att låsningar aldrig har fungerat någonstans och i själva verket har orsakat större överdödlighet än platser som inte låste.
Antingen fungerar vaccinerna... eller så gör de det inte.
Hur som helst, låsningar är överflödiga nu.

-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=-

Russ F-Självklart för att den håller på att dö av covid. Inte viruset utan lockdownen. När dammet lägger sig och någon gör en studie om faktiska covid-dödsfall (inte de som dog under de senaste 30 dagarna) v dödsfall på grund av nedstängningarna. Alla de människor som slår på om vacciner och låsningar kommer att vara tysta. Men varje sådan studie kommer att vara professionellt självmord. Den fulla effekten har inte märkts ännu. Självmord kommer att öka när människor har försökt och misslyckats med att återuppliva företag och klara av den extra skulden från nedstängningarna.

-=-=-=-=-=–=-=-

Markus Z-Det är rätt strategi för hela världen. Vaccinera folk i varpfart och öppna allt. Bättre idag än imorgon! De som avvisar vaccinet bör stanna i sina bunkrar och sura...

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Andrew J-

Vi har inget val, utan att leva omgivna av Covid-viruset. Regeringen kommer inte att fokusera på boosterskott. Innehavare av bedrägliga Covid-vaccinpass kommer att smyga sig förbi thailändsk immigration.
Thailands porösa landgränser som används av illegala migranter kommer att hålla Covid-varianterna aktiva i thailändska samhällen.
-=-=-=-=-=-=-=-=
Clarence I-Det finns fortfarande för många människor på sjukhus med ventilatorer, för många i allvarligt tillstånd och för få vaccinerade, särskilt utanför Bangkok. Det är för tidigt att häva restriktionerna. Istället borde vi hitta bättre sätt att hjälpa dem som lider lika mycket av brist på arbete men inte "ge upp" och säga att vi lever med Covid, vilket är vad de gör.
-=-=-=-==-=-=-=-
John-It är inte bara den rätta strategin, det är den enda strategin. 1918 års influensa försvann aldrig. Vi och det utvecklades, och vi fortsätter att leva med det. Coronaviruset försvinner inte. Precis som vi får vår årliga influensaspruta, kommer vi att få vår årliga spruta mot coronaviruset. Faktum är att de förmodligen kommer att slås samman till ett enda skott. Precis som de flesta av oss har haft influensa, kommer de flesta av oss att få covid och det kommer inte att vara någon större grej. Att förstöra ekonomin i namn av att bekämpa infektionssjukdomar är som att skjuta sig själv i huvudet för att man har huvudvärk.

Vill du fortfarande höra av dig? Så här gör du:

Låt oss veta i kommentarerna nedan (scrolla ner), på våra sociala medier eller maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
2 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/