Sex motorcyklar stulna på en natt i samma område under utegångsförbudet i Pattaya-området

Banglamung/Pattaya/Thailand –

Sex motorcyklar har stulits från samma område under ett obligatoriskt Covid-19 utegångsförbud över natten i Nongprue. Banglamung-polisen jagar misstänkt(ar).

Chatchai Permpool, 40, och Peerasak Pongkan, 48, har båda lämnat in anmälningar till Banglamung-polisen.

De berättade för polisen och Pattaya News reportrar den onsdagskvällen (1 septemberst) deras motorcyklar, som stod parkerade vid ett lägenhetskomplex i Soi Khao Talo, har stulits medan de sov. Ett obligatoriskt utegångsförbud är för närvarande på plats, fastställt av den thailändska regeringen, i Chonburi och Pattaya från 9:00 till 4:00 varje dag. Utegångsförbudet är, enligt regeringen, utformat för att avskräcka människor från att hålla fester eller sammankomster och potentiellt sprida Covid-19-viruset.

Mr. Chatchai förklarade för Banglamung-polisen när han visade dem CCTV-filmer från hans lägenhetskomplex: "Jag vaknade på morgonen och gick ut för att göra ett ärende och blev chockad när jag upptäckte att min motorcykel var borta."

"CCTV-filmerna jag fick från mitt hyreshus visar klockan 1:00 att det var två till tre män som stal min motorcykel inom en minut", förklarade Chatchai.

Samtidigt sa Peerasak till Banglamung-polisen: "Jag bor i samma hyreshus som Chatchai. Jag var vaken sent på natten och slappnade av och jag hörde någon prata utanför mitt rum innan de rusade iväg på en motorcykel. Det regnade kraftigt på den tiden, men jag tänkte inte så mycket på det och somnade så småningom.

"Jag upptäckte på morgonen att min motorcykel hade försvunnit och fick senare reda på att min grannes, Chatchai, motorcykel också försvann", förklarade Peerasak.

Enligt Banglamungs polistjänstemän rapporterades det totalt att fyra andra motorcyklar har stulits från samma område i Soi Khao Talo över natten den 1 september/morgonen den 2 september.

Polisen trodde att samma misstänkta var inblandade i alla sex motorcykelstölder och utreder fortfarande seriestölden i hopp om att identifiera och ställa tjuvarna inför rätta.

'=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Sändning
Användarrecension
4.17 (6 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.