Tidigare Pattaya-student firar i Japan efter att ha vunnit två bronsmedaljer vid Paralympics i Tokyo 2020

Följande är en gästartikel/pressmeddelande. Foton är också från Derek Franklin.

Paralympics i Tokyo 2020

Den tidigare studenten i Pattaya, Putharet Khongrak, 27, firar i Japan efter att ha vunnit två bronsmedaljer vid Paralympics i Tokyo 2020.

När han kom för att studera elektronik vid Pattaya Technological College for People with Disabilities som sjuttonåring, introducerades Jay, som han kallas, för handikappidrott, något han aldrig hade provat tidigare, inklusive rullstolsracing.  

College har en lång tradition av att producera idrottsmästare, av vilka många har fortsatt att representera Thailand vid Sydostasien och de asiatiska spelen, men väldigt få har valts ut att tävla i Paralympics.

Tävling i T54-kategorin, för atleter med normal hand- och armfunktion, men som inte kunde använda sina nedre extremiteter, Jay var ingen favorit att vinna varken 1500m eller 5000m, så att korsa gränsen på tredje plats är en stor prestation. 

Studier har visat att idrottare som vinner en bronsmedalj vanligtvis är lyckligare än de som vinner silver, Jay är verkligen en glad ung man. 

Av: Derek Franklin, Father Ray Foundation

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/