24 personer och barägare greps i takbaren för att ha druckit alkohol i Chiang Mai, bryta mot thailändska nöddekret

Chiang Mai -

En grupp på 24 påstådda drinkare greps på bar gärning på taket av en bar i Mueang Chiang Mai-distriktet i dag, den 5 september, efter att ha brutit mot den provinsiella smittsamma kommittén genom att samlas för att dricka alkoholhaltiga drycker.

Vid razzian sågs 24 påstådda festbesökare och en barägare, enligt polisen, dricka alkohol och dansa tillsammans med sitt eget musikband utan att bära ansiktsmasker och ta socialt avstånd, utan att ignorera provinsiella Covid-19-kontrollåtgärder och nöddekretet.

Alla fördes till Chang Puaks polisstation för ytterligare förhör. Kunderna åtalades initialt för att ha brutit mot ordern från Chiang Mais smittsamma sjukdomskommitté om att förbjuda konsumtion av alkoholhaltiga drycker medan ägaren åtalades för att ha brutit mot den provinsiella förordningen som tillåter kunder att konsumera alkoholhaltiga drycker i butiken.

Barer förblir tekniskt stängda i hela landet, även om tillämpningen kan variera beroende på var i Thailand. Restauranger är också förbjudna att sälja alkohol till måltider, eftersom myndigheterna hävdar att drickandet gör att människor glömmer reglerna för social distansering.

Chiang Mai är inte en mörkröd provins, även om tekniskt sett gäller alkoholregler enligt nöddekretet fortfarande. Kommentarer på sociala medier angående razzian verkar dock tyda på att tillämpningen av regeln inte är konsekvent.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.