Läsarbrevväska: Varför gör vi fortfarande "Sandlådor" för turister i Thailand?!?!

Följande är ett mail från en läsare. Hans uttalanden, åsikter och tankar är helt hans egna.

Why sandlåda för turister??

Det kan du fråga dig själv.

Vad är syftet? För att leka i sandlådan måste du vara helvaccinerad och ha ett negativt PCR-test innan resan.

Är det inte tillräckligt?

Smittan är nu utbredd i Thailand. Vad är problemet du försöker lösa med sandlådan? Är det möjligt att helt vaccinerade utlänningar skulle förvärra infektionen ytterligare? Helt orimligt! De kommer också från länder med för närvarande betydligt färre smittade och döda.

Turisterna är helt vaccinerade till 100 %, lokala thailändare till 70 %. Vilken grupp löper störst risk att sprida smittan? Svaret är enkelt.
Turisterna bidrar inte till smittspridningen.
Sandlådan löser med andra ord inga problem, då det inte finns några problem att lösa med turism.

Strategin för sandlådan utvecklades när Thailand fortfarande var lågt i infektion jämfört med resten av världen. Situationen är nu helt omvänd.

Spola av sandlådan (boende på specialhotell, försäkringar, fler PCR-tester) och gör som i Europa, dit fullvaccinerade kan resa fritt.

Vem vill besöka Thailand idag?

För tillfället ingen. Thailand är ett högriskland. Dessutom är de flesta stängda. Jämfört med Europa är smittspridningen i Thailand cirka 10 gånger högre.

Om man ser längre fram när vaccinationen nått 70% i turistområdena, vem vill komma och under vilka förutsättningar?

Främst de som vill besöka familj, vänner och de som äger ett hus eller lägenhet i Thailand. Dessa är inte intresserade av att betala för boende och spendera tid på hotell. Dessa grupper är också långvariga, vilket därmed bidrar väsentligt till ekonomin. Det är svårt att förstå att en helt vaccinerad person skulle bli mindre smittad av att bo på ett speciellt hotell istället för att bo i sin egen lägenhet.

Återigen, sandlådan utvecklades när Thailand hade en låg infektion och omvärlden hög. Nu är det konvertiten.

Spola av sandlådan och släpp in fullt vaccinerade turister så att strandstolshyrare, restauranganställda, caddies på golfbanor etc. får tillbaka sina jobb.

Per Forsberg
Sverige

Har du en åsikt? Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
4.57 (14 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/