Åsikt/Läsarpostväska: Flera slående realiteter ignoreras av de thailändska myndigheterna när det gäller Covid-19

Följande är en läsarbrevväska/åsiktsämne som skickas till oss på pattayanewseditor@gmail.com. Deras åsikter och uttalanden är helt deras egna. TPN media uppmanar alla som vill lämna ett yttrande för eventuell publicering att mejla oss.

Det finns flera slående realiteter som ignoreras av de thailändska myndigheterna, från centralregering till lokala borgmästare.

Den första är att 85 % av personer som testar positivt för C19 inte visar några symtom och ytterligare 12 % har symtom som inte kräver sjukhusvistelse.

Det andra är att inte alla testas, så dessa siffror ovan blir betydligt större för hela befolkningen.

Den tredje är att vaccinerade fortfarande kan få C19 men deras chanser att bli allvarliga sjukdomar är ännu mindre än siffrorna ovan. Forskning från Storbritannien visar faktiskt att infektioner efter vaccination inte är mer än som en förkylning, med symtom på huvudvärk, halsont, rinnande näsa, nysningar och smakförlust.

Talet/åtgärden från de thailändska myndigheterna fortsätter att återspegla en felaktig policy med nollfall, medan Europa, Japan och Amerika börjar prata om att leva med C19 och erkänner att det efter vaccination är besläktat med influensa eller förkylning, av vilka många i världen lider regelbundet och med inte mer än lite besvär.

Tyvärr ligger Thailand efter världen i sina handlingar och tänkande när man bara diskuterar de senaste studierna och statistiken och antar de senaste strategierna från länder som är lyckliga nog att ligga före i spelet skulle placera det i framkant av återställningsläget.

Vaccinationsprogrammet går nu för fullt med imponerande dagliga vaccinationssiffror så det krävs nu radikalt framåttänkande istället för denna ständiga destruktiva och ineffektiva cykel av att stänga företag, sätta brunnsmän i karantän och kräva testning och karantän för turister nationellt och internationellt.

Att leva med C19 kräver att alla accepterar att de kommer att bli sjuka någon gång och för att regeringen slutar försöka kontrollera den och dess medborgare och efter att landet är helt vaccinerat, för att tillhandahålla årliga C19-jabs tillsammans med influensajabs till äldre och riskgrupper.

Mike Baker
Jomtien

Sändning
Användarrecension
5 (13 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/