Pro-demokratiska demonstranter i Pattaya-området håller en bildemonstration från Pattaya till Sattahip

Pattaya –

Människor i Pattaya som kallade sig "Thai Mai Ton" och "Gor Por Chor" igår (5 septemberth) höll vad de kallade ett "Car Mob"-rally, det fjärde under de senaste veckorna, från Pattaya till Sattahip och protesterade mot den thailändska regeringen, särskilt premiärministern.

Pattaya News noterar att de beskrev sig själva som en bilmobbar och använde taggar på sociala medier för att beskriva sig själva som det.

Protesten startade vid Dolphin Roundabout i Pattaya och leddes av Mr. Wanchalerm Kunsane och Mr. Yossawarin eller "Jeng Dok Jik".

Pattayas trafikpolis och Pattayas lagbekämpning var närvarande och såg till att demonstranter följde förfaranden för hantering av sjukdomar som att bära masker och socialt avstånd. Tekniskt sett är rallyt och alla protester mot lagen för närvarande för att "förhindra spridningen av Covid-19", men brottsbekämpande myndigheter har intagit en mjuk hållning lokalt för att undvika potentiell konfrontation.

Demonstranter talade offentligt om hur de är besvikna på den thailändska regeringen, såsom Covid-19-relaterade policyer, vaccintilldelning och restriktioner som har stängt företag i Pattaya, särskilt underhållnings- och turistindustrin, i nästan fem månader utan tecken på lättnad. De höll också tal om att det inte har funnits betydande ekonomiskt stöd för stängningarna, enligt deras åsikter.

Pattayas polis meddelade vid ett tillfälle för demonstranter att sammankomster och sammankomster, även i fordon, för närvarande var förbjudna enligt thailändsk lag genom högtalare. Men demonstranterna lyssnade inte på polisen och vägrade skingras. Polisen tvingade dock inte gruppen att skingras och protesten förblev fredlig.

Demonstranter i sina fordon samlades genom att tuta, visa skyltar, banderoller och band samt låta regeringen veta hur de kände.

Protestmötet, i deras fordon, flyttade från South Pattaya Road till Royal Thai Navy Base i Sattahip och lämnade in ett brev till Royal Thai Navy Commander mot regeringen. De bad att Royal Thai Navy skulle stå med folket mot premiärministern och stödja folkets syn.

Protesten avslutades kort efter, utan konfrontationer eller stora problem.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.