Prognos för skyfall för de kommande dagarna i Thailand, Chonburi under varning för skyfall

Chonburi, Thailand-

  Eftersom kraftiga kvällsregnstormar äger rum vid presstid ikväll, den 7 september 2021, förutspås flera dagar av skyfall och risken för snabba översvämningar inträffa enligt den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD).

Östra provinser i vår läsarbas, som Trat och Chanthaburi, är under översvämningar. Rayong och Chonburi varnas för skyfall.

Detta beror på flera faktorer, med de exakta orden i TMD:

"Monsuntråget ligger tvärs över centrala, öster och nedre nordöstra delen av lågtryckscellen i Sydkinesiska havet. Samtidigt råder sydvästra monsunen över Andamansjön, Thailand och Thailandsbukten. Kontinuerliga regn, såväl som kraftiga regn, förutses över landet, medan mycket kraftiga regn är möjliga för de nedre nordöstra, centrala och östra regionerna. Människor i de riskfyllda områdena i övre Thailand bör se upp för översvämningar och översvämningar.”

Från och med 10:30 i kväll, den 7 september, hade kraftiga regn fallit i Pattaya-området i ungefär två timmar och rapporter om sporadiska översvämningar kom in från reportrar i Banglamung-området. Men på grund av ett obligatoriskt utegångsförbud för Covid-19 från 9:00 till 4:00 är det för närvarande begränsad till ingen trafik i området.

Dessutom tittar TMD på den tropiska stormen Conson, som förväntas röra sig i nordvästlig riktning från Filippinerna till Sydkinesiska havet under de närmaste dagarna. Detta kan också orsaka ytterligare kraftiga regn och vind för Thailand. Den tropiska stormen förväntas flytta till Tonkinbukten runt den 12 och 13 september.

TPN-media kommer att fortsätta att observera detta dåliga väder under de kommande dagarna och läsare uppmanas att vara medvetna om låglänta områden och risken för översvämningar.

Bilden är en bild från en tidigare storm på järnvägsvägen i Pattaya av TPNs mediateam.

Sändning
Användarrecension
4.14 (7 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/